Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare din 15 mai: se elimină masca de protecție și restricțiile din timpul nopții

UPDATE: Guvernul a adoptat, în şedinţa din această seară, o hotărâre privind relaxarea măsurilor de restricție începând cu ziua de sâmbătă, 15 mai. Astfel, se va renunța la masca de protecție în spaţiile deschise şi la restricţiile de circulaţie din timpul nopţii, a transmis Florin Cîțu.

Author: Alina Raducu vineri 14 mai 2021 , 14:30

Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare din 15 mai: se elimină masca de protecție  și restricțiile din timpul nopții
Guvernul a adoptat noile măsuri de relaxare din 15 mai: se elimină masca de protecție și restricțiile din timpul nopții[Sursa foto: Facebook Guvernul României]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

UPDATE: Printre măsurile de relaxare se numără și prelungirea programului restaurantelor și teraselor până la ora 24:00, iar competițiile sportive în exterior pot fi desfășurate cu spectatori, cu ocuparea a 25% din locuri. Însăă la aceste evenimente vor putea participa doar persoanele vaccinate anti-COVID sau cele care prezintă un test negativ COVID-19, a mai afirmat premierul.

Florin Cîțu: ”Începem revenirea la normalitate”

Premierul Cîţu a transmis, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că au fost adoptate măsurile de relaxare care vor intra în vigoare începând cu 15 mai, întrucât va fi modificată Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă.

Noile măsuri de relaxare: se renunță la obligativitatea măştii în spaţii deschise şi vor fi eliminate restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii.

”Se stabileşte programul retaurantelor în intervalul orar 5-24”, a transmis Florin Cîțu.

”Spectacole de tip drive in sunt permise numai dacă ocupantii maşinii sunt membri ai aceleiasi familii sau a cel mult 4 persoane din alte familii” , a mai precizat premierul.

Știre inițială: Guvernul României va avea în această seară o ședință, de la ora 20:30, cu scopul de a aproba noile măsuri de relaxare, care vor intra în vigoare din data de 15 mai.

Astfel, măsurile de relaxare anunțate de Președintele Iohannis în urmă cu o zi, va include renunţarea la purtarea măştii în spaţiile deschise, însă cu unele excepții, în piețe, târguri și stațiile de autobuz, eliminarea restricţiilor de circulaţie pe timpul nopţii şi revenirea magazinelor la un program normal.

Guvernul va avea o întrunire astăzi, de la ora 20:30 pentru a aproba noile măsuri de relaxare care se vor aplica începând din 15 mai

Florin Cîţu a transmis că starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile, iar orice măsură de relaxare care se va lua trebuie prevăzută într-o nouă hotărâre de Guvern. În același timp va avea loc și o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Citeste si: Bilanț coronavirus azi, 14 mai. Număr mare de decese, cu o zi înainte de relaxarea restricțiilor

„Astăzi (vineri- n.r.), după ce mă întorc de la Suceava, o să avem o şedinţă de Guvern prin care trebuie adoptate câteva măsuri care să intre în vigoare de mâine, cele anunţate. Este vorba de a elimina restricţiile pe timp de noapte, restricţiile pentru magazine, portul măştii în spaţiile deschise şi aşa mai departe. Pe rând le vom lua pe toate şi le vom explica în hotărâre de Guvern, dar, deocamdată, astăzi decidem pentru 15, pentru ziua de mâine. După aceea urmează cealaltă bornă importantă, la 1 iunie, şi care se va întâmpla dacă avem, ca şi până acum, o rată de vaccinare foarte bună, mai bună decât ne aşteptăm. Pentru că noi am luat această decizie de a lua unele măsuri mai repede de 1 iunie, pentru că am avut succes şi în ceea ce priveşte şi rata de vaccinare şi rata de pozitivare, pentru a arăta românilor că merită să te vaccinezi”, a declarat premierul Florin Cîţu.

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, avertisment de ultima oră. "Dacă se oprește vaccinarea, tragem frâna de mână" (VIDEO)

Totodată, experții din domeniul medical trebuie să menționeze condiţiile în care măsurile de relaxare se pot pune în aplicare în contextul ratei de incidenţă a cazurilor de covid-19 şi rata de vaccinare.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si