Guvernul a adoptat ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor. Ministrul Muncii: "Incercam sa rezolvam niste inechitati stranse de ani e zile". Cine va beneficia de cresterile salariale

Guvernul a adoptat azi ordonanta de urgenta privind salariile bugetarilor, a anuntat ministrul Muncii, Dragos Paslaru. Astfel, 350 de mii de persoane vor beneficia de cresteri salariale.

A.C., miercuri 08 iunie 2016 , 15:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Muncii a declarat dupa sedinta de Guvern ca ordonanta de urgenta elimina inegalitatile din sistemul salarizarii bugetarilor. Prevederile OUG se vor aplica in doua etape, urmand ca o parte dintre acestea sa intre in vigoare la 1 august 2016, urmând ca întreaga grilă de salarizare să fie aplicată din decembrie 2017.

"Prin adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă încercăm să rezolvăm nişte inechităţi strânse de ani de zile", a spus ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

Ministrul Muncii a anuntat ca impactul bugetar este de 870 de milioane pentru anul acesta şi de 2,6 miliarde lei pentru anul următor.

Paslaru a abordat si problema salariilor mici din sanatate, precizand ca ordonanţa rezolvă inechităţile, egalizează salariile persoanelor încadrate pe aceeaşi funcţie şi acordă un bonus de merit pentru cei care au o activitate deosebită.

El a pus capat zvonurilor potrivit carora si membrii Administratiei Prezidentiale vor beneficia de cresteri salariale. El a declarat ca in textul OUG "nu există vreo prevedere în afara aparatului operativ al ministerelor" din cauză că resursele financiare nu permit aşa ceva.

 

 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si