Ministrul Muncii a declarat la finalul ședinței de Guvern de vineri că majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei de angajat precizând că măsura se aplică de la 1 august.

“În general, majorările vor fi în jurul sumei de 150 de lei la angajat. Aceste cheltuieli se vor face cu încadrarea în bugetul deja alocat. Avem economii și se pot încadra aceste cheltuieli.

În jur de un milion de oameni vor fi vizați”.

A fost aprobată majorarea salariilor

Prin proiectul de act normativ se propune acordarea, începând cu luna august, a unei pătrimi din diferenţa dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022 şi cel din luna decembrie 2021.

Citeste si: Bugetarii se pot bucura. Guvernul adoptă vineri ordonanța de urgență

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

La începutul ședinței de guvern, Nicolae Ciucă a susținut că este o majorare  “în concordanță cu disponibilitatea bugetară și în conformitate cu discuțiile pe care le-am avut cu partenerii sociali, ca urmare a deciziei luate în coaliție”. 

Citeste si: Curs valutar azi, 26 august 2022. Ce se întâmplă cu euro la casele de schimb?

Măsura este motivată prin faptul că actuala criză generată de pandemia de COVID-19 a determinat la nivel naţional luarea unor măsuri de natură sanitară şi economică care au generat dezechilibre la nivelul indicatorilor macroeconomici, iar în lipsa unor măsuri concrete şi rapide"  s-ar vulnerabiliza şi mai mult categoriile de persoane vizate de prezenta ordonanţă de urgenţă, prin diminuarea puterii de cumpărare, cu impact semnificativ asupra standardelor de viaţă ale populaţiei şi prin amplificarea riscului de sărăcire extremă

", informează Agerpres. 

Guvernul a mai aprobat și ordonanța prin care se va acorda concediu paternal la nașterea fiecărui copil

Într-o precizare emisă joi seara, Marius Budăi a adăugat că impactul bugetar al acestei măsuri va fi de două miliarde de lei până la final de an. De asemenea, acesta susține că nu este nevoie de o nouă rectificare bugetară.

Inițial guvernul intenționa să majoreaze cu până la 50% salariile anumitor categorii de bugetari, însă Consiliul Economic și Social a atenționat că măsura ar fi discriminatorie.

Citeste si: Benzina și motorina s-au ieftinit. Cât costă un litru astăzi

Guvernul a mai aprobat vineri o altă ordonanță, ce prevede acordarea concediului paternal la nașterea fiecărui copil, nu doar la primul.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si