Guvernul a aprobat ordonanta care plafoneaza contributiile datorate de catre mame si persoanele aflate in concediu medical

Vesti bune de la Guvernul pentru mamici si cei aflati in concediu medical. Indemnizatiile nu mai scad! Deocamdata! Guvernantii spun ca in urmatoarele sase luni contributiile sociale vor fi plafonate la valoarea de anul trecut.

Author: I. I. joi 22 februarie 2018 , 19:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Viorica Dancila, premier: Este normal sa ne gandim si la mamici, si la cei cu concedii medicale!

Iata de unde au pornit problemele. In decembrie, contributia sociala pentru indemnizatia de concediu maternal era calculata in functie de salariul mediu brut care era de putin peste 3.100

de lei. In ianuarie, valoarea acestuia a trecut de 4 mii de lei. In plus,  a fost marit si procentul in functie de care se calculeaza contributia. Uite-asa, venitul mamicilor a scazut. Solutia?

Viorica Dancila: Se plafoneaza contributiile de asigurari sociale datorate, astfel incat sa se mentina indemnizatiile la nivelul aflat in plata inainte de momentul 1 ianuarie 2018.

Intr-o situatie similara sunt si cei aflati in concedii medicale. Decizia luata astazi de guvern se aplica pana in vara.

Viorica Dancila: Are un timp... Are un timp... Nu are un timp limitat. Pana in iunie pentru ca noi vrem predictibilitate pentru orice lege!

Dar predictibilitatea presupune ca guvernul sa fi stiut de aceste scapari inainte de aplicarea revolutiei fiscale si sa le rezolve atunci, nu sa le carpeasca pe parcurs. Iar daca din vara vor mai exista persoane cu indemnizatii scazute, atunci se va discuta din nou despre o... carpeala temporara.

Viorica Dancila: Cred ca mamicile din Romania ar fi bucuroase daca am putea realiza acest lucru.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si