Guvernul ar putea publica un volum despre realizările Executivului în 2018

Guvernul ar putea publica un volum despre realizările Executivului în anul 2018, un memorandum în acest sens aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri. Volumul ar urma să fie editat în 500 de exemplare şi să fie realizat de Comisia Naţională de Prognoză, sub coordonarea lui Darius Vâlcov.

Author: E. V. marți 08 ianuarie 2019 , 19:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Guvernul ar putea publica un volum despre realizările Executivului în anul 2018, un memorandum în acest sens aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri.

Volumul ar urma să fie editat în 500 de exemplare şi să fie realizat de Comisia Naţională de Prognoză, sub coordonarea lui Darius Vâlcov.

Guvernul ar putea publica un volum despre realizările Executivului în 2018

Potrivit memorandumului, o evaluare complexă cu sprijinul tuturor instituţiilor este necesară din următoarele considerente:

- În fiecare domeniu pentru îndeplinirea unei prevederi din Programul de guvernare s-au întreprins acţiuni suplimentare de pregătire a cadrului legislativ, metodologic şi instituţional pentru implementare (ordine de aplicare, înfiinţarea de structuri organizatorice, reconfigurare atribuţii şi compartimente, etc); din această cauză activitatea intensă de realizare a
obiectivelor Programului de guvernare trebuie evidenţiată în întreaga sa complexitate;

- S-au întreprins acţiuni noi, suplimentare faţă de prevederile Programului de guvernare, care au asigurat îndeplinirea obiectivelor acestuia dar şi ca răspuns la realitatea economico-socială foarte dinamică; în absenţa unor astfel de măsuri implementarea unor prevederi

din Programul de guvernare ar fi mai dificilă;

- Pe parcursul anului 2018 s-au întreprins acţiuni de pregătire a implementării unor angajamente prevăzute pentru anul 2019 sau chiar în anii următori;

- În Programul de guvernare sunt evidenţiate şi măsuri cu caracter general, sintetic şi cu aplicabilitate permanentă, ceea ce face necesară o individualizare a acţiunilor întreprinse în anul 2018.

„Multe din angajamentele asumate au însemnat şi înseamnă evaluări şi analize laborioase de impact, investigare profesionistă a soluţiilor de implementare, un amplu demers de informare cu privire la experienţele internaţionale, proiectarea şi reglementarea soluţiilor alese dar şi a mecanismelor instituţionale şi organizaţionale de trasnspunere în practică a angajamentelor”, se mai arată în memorandum, care justifică necesitatea elaborării unui astfel de volum şi prin prisma Legii privind liberul acces la informaţiile de interes public, scrie News. 

Guvernul ar putea publica un volum despre realizările Executivului în 2018

Se propune ca volumul să fie realizat şi editat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, sub coordonarea consilierul de stat pe probleme economice a premierului, funcţie deţinută de Darius Vâlcov.

Conform aceleiaşi surse, volumul ar urma să fie publicat în 500 de exemplare, care să fie distribuite instituţiilor din administraţia publică centrală şi locală, cheltuielile urmând să fie acoperite din bugetul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si