Guvernul da drumul unui amplu program de constructii de locuinte de serviciu pentru angajatii din Ministere! Proiectul va ajunge la 1,27 miliarde de lei, iar banii provin de la bugetul de Stat!

Reprezentantii Guvernului pregatesc intens lansarea unui amplu program de constructii de locuinte de serviciu pentru angajatii din ministere, consilii judetene, primarii si alte institutii centrale si locale.

C.I.P., miercuri 18 mai 2016 , 15:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pentru acest proiect, Guvernul este pregatit sa scoata din bugetul de stat suma de 1,27 de miliarde de lei pentru contractarea pana in 2021 a peste 8.500 de astfel de locuinte dintre care 6.500 de imobile sa fie si finalizate in acest interval.

Conform datelor de la guvern si pulicate de cei de la profit.ro numai cei de la Ministerul Apararii au trimis anul trecut ca are nevoie de 14.929 de locuinte de serviciu, in 53 de localitati, pentru 20.366 de cadre militare in activitate, soldati si gradati profesionisti.

Interesant este faptul ca in trecut, in perioada 2004 - 2009 s-au mai construit astfel de locuinte pentru cei de la Ministerul Apararii si Ministerul de Interne, dar casele au fost ulterior vandute catre alte persoane sau catre urmasii fostilor angajati din Ministere.

Si atunci, ca si acum, aceste constructii s-au facut cu inderdictia de vanzare, dar mereu omeni angajati in Ministere au intervenit pentru modificarea legilor si vanzarea acestor apartamente.

In viziunea Guvernului, lucrarile urmeaza sa fie finantate din toate sursele posibile: bugetul de stat, bugetele locale sau credite interne si externe.

Terenurile pe care se vor efectua constructiile vor fi din proprietatea publica, iar un apartament va avea in medie 81 de metri patrati cu un cost unitar de 500 de euro pe metru patrat, noteaza sursa citata.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si