Guvernul francez a cedat! Suspendă pentru 6 luni decizia care ar fi dus la majorarea preţului combustibililor

M. P., marți 04 decembrie 2018 , 19:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

La 3 zile de la protestele violente din Paris, guvernul francez face primul pas inapoi. Suspenda pentru 6 luni decizia care ar fi dus la majorarea pretului combustibililor. Numai ca, intre timp, oamenii au mai multe revendicari. Imaginile violentelor din 1 decembrie sunt insa greu de uitat.

Mai multe filmulete au fost postate in ultimele ore de participantii la protestele din Franta sau chiar de politisti. De exemplu, in aceste imagini se observa cum un tanar este lovit cu bestialitate de numai putin de 9 politisti. Toti se aduna in jurul victimei care, desi e cazuta la pamant, primeste in continuare pumni si picioare.

Oamenii legii vin pe rand si isi varsa naduful pe omul lipsit de aparare. La fel ca alt coleg al acestor aparatori ai legii care loveste violent un tanar ce nu pare agresiv.

E adevarat ca au fost multe cazuri in care si politistii au fost agresati. De pilda, aici, langa Arcul de Triumf, cand unul dintre ei a ramas in urma si a fost intampinat la fel, cu pumni si picioare. Din partea manifestantilor.

O ploaie de grenade cu gaze lacrimogene a fost in ziua de 1 decembrie, cand protestele, initial pasnice, au degenerat rapid. Peste o suta de victime au ajuns la spital. 23 dintre ele sunt politisti.

Totusi, au fost si cazuri in care fortele de ordine si protestatarii au facut front comun. Pe un bulevard din Paris, un cordon al politiei a fost prins intre doua tabere ale protestatarilor.

Unul dintre oamenii legii le face semn colegilor sa se retraga din dispozitiv si sa permita manifestantilor sa se uneasca. Gestul a fost intampinat cu urale. La fel ca decizia altor politisti care si-au dat jos castile de protectie in fata celor care isi strigau nemultumirile.

In ce priveste decizia de azi de a suspenda taxarea suplimentara a carburantilor, lucrurile sunt putin mai complicate. Oamenii au mai multe nemultumiri.

Te-ar putea interesa si