Guvernul intenţionează realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată Bucureşti-Constanţa, în zona Drajna

Guvernul intenţionează realizarea unui pasaj rutier peste calea ferată Bucureşti-Constanţa, în zona Drajna, pentru eliminarea blocajelor din zona respectivă, în cadrul şedinţei Executivului de joi seara urmând să fie aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect.

K.B., vineri 29 mai 2020 , 07:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, joi seară, la începutul şedinţei de Guvern, că doreşte introducerea pe ordinea de zi a unui proiect privind realizarea unui pasaj în zona Drajna din judeţul Călăraşi.

“Vă rog să aprobaţi suplimentarea ordinii de zi cu un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii Pasaj denivelat superior pe DN21 km105, judeţul Călăraşi. Vorbim de celebrul pasaj Drajna”, a declarat ministrul Transporturilor.

Citeste si: VIDEO| Moartea studentei din Africa, mister total

El a menţionat că astfel se face un pas important în eliminarea blocajelor rutiere din zona respectivă.

“După ani de aşteptări astăzi facem un pas important înainte în eliminarea blocajelor înregistrate într-unul din cele mai aglomerate noduri rutiere din România. Noi vom amenaja un pasaj rutier de-a lungul DN21 peste calea ferată Bucureşti - Constanţa şi peste intersecţia DN3A. În fundamentarea necesităţii implementării acestui obiectiv, am ţinut cont de media zilnică anuală înregistrată în prezent, respectiv 11.300 de vehicule pe zi, cu menţiunea că în desfăşurarea traficului configuraţia actuală a infrastructurii se înregistrează un timp de aşteptare de 30-45-60 de minute mai cu seamă în sezonul estival.”, a explicat Lucian Bode.

Citeste si: Trei tineri, reţinuţi pentru pornografie infantilă după ce ar fi distribuit o înregistrare cu un minor

Premierul Ludovic Orban a spus că este veste bună şi că ultima dată a stat o oră şi jumătate la bariera de la Drajna.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si