Guvernul italian le ofera tinerilor 500 de euro la majorat pe care sa ii cheltuiasca pe carti, filme, muzica sau teatru

Guvernul italian ofera tinerilor care implinesc 18 ani un voucher de 500 de euro pentru carti, bilete la film, concert sau teatru.

A.C., vineri 26 august 2016 , 10:44

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In incercarea de a le reaminti tinerilor ca oamenii se pot apropia unii de altii prin intermediul culturii, care ii si imbogateste ca oameni, cetatenii italieni vor primi aproape 500 de euro cand implinesc 18 ani, drept un „bonus cultural”.

Initiativa va incepe pe 15 septembrie, iar bonusul poate fi cheltuit pe carti, bilete la concerte, teatru sau cinema, vizite la muzeu sau excursii in parcuri nationale.

Se estimeaza ca aproximativ 575.000 de tineri vor beneficia de aceasta initiativa, care va costa Guvernul italian aproximativ 290 de milioane de euro, despre care parlamentarul Tommaso Nannicini crede ca sunt bani bine cheltuiti.

„Initiativa transmite clar un mesaj tinerilor, amintindu-le ca apartin unei comunitati care ii primeste cu caldura la varsta de 18 ani. Totodata, le reaminteste cat de important este consumul de cultura, atat pentru a se imbogati ei, ca oameni, cat si pentru a consolida societatea”, a declarat aceasta, potrivit The Independent.

Adolescentii pot cere banii prin intermediul unei aplicatii, iar voucherul va putea fi descarcat pe telefon. Guvernul italian planuieste astfel de bonusuri si pentru 2017 si pentru profesori, bani pe care aceastia sa ii cheltuiasca pentru dezvoltarea profesionala.

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si