Guvernul va aproba normele metodologice pentru OUG care prevede suspendarea plăţii ratelor

Guvernul va aproba, în şedinţa de joi, normele metodologice pentru OUG care prevede suspendarea plăţii ratelor pe o perioadă de până la nouă luni, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, spunând că această măsură a fost una mai curajoasă decât în alte state europene, fiind pe o perioadă mai lungă şi oferind cât mai multor categorii de oameni să beneficieze de aceasta.

Author: G.B. joi 02 aprilie 2020 , 18:43

Guvernul va aproba normele metodologice pentru OUG care prevede suspendarea plăţii ratelor
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Pe ordinea de zi suplimentară vom avea şi hotărârea guvernului pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a OUG 37/2020 privind acordarea unor facilităţi pentru credite acordate instituţiile bancare”, a

declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la începutul şedinţei de Guvern.

Citeste si: Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen face anunțul de ultim moment

Citeste si: Bani mai mulți pentru medicii care tratează pacienții cu coronavirus

Citeste si: O veste bună pentru români vine din partea Arhiepiscopului Tomisului. Bisericile ar putea fi deschise în noaptea de Înviere

Guvernul va aproba normele metodologice pentru OUG care prevede suspendarea plăţii ratelor

El a comparat ce măsuri similare au luat alte ţări şi a ajuns la concluzia că decizia Guvernului a fost cea mai curajoasă.

“Aici aş vrea să vă spun, domnule prim-ministru, că m-am uitat la ce au făcut alte ţări, Franţa, Spania, Italia, Portugalia, nu sunt foarte multe ţări care au luat o măsură similară şi în acest moment a noastră e cea mai curajoasă măsură pentru că are cea mai lungă perioadă, până la nouă luni de zile, are cea mai largă plajă de oameni care pot să beneficieze şi condiţiile dintre cele mai bune. Majoritatea ţărilor care au folosit această măsură chiar şi Anglia merg pe 90 de zile, maxim 60 de zile, foarte rar să meargă pe 60 de zile, pe 90 de zile şi sunt de cele mai multe ori doar pentru credite ipotecare, în unele cazuri doar pentru credite pentru studenţi şamd. A noastră este o măsură curajoasă care încearcă să-i ajute pe cât mai mulţi români”, a explicat Florin Cîţu.

Citeste si: Sofia Vicoveanca, reacție dură după ce s-a scris că ar avea coronavirus. De unde au pornit zvonurile?

Guvernul va aproba normele metodologice pentru OUG care prevede suspendarea plăţii ratelor

El a menţionat că şi în privinţa ajutorului de şomaj România oferă mai mulţi bani decât Polonia, de exemplu.

“M-am uitat şi la câteva măsuri în Europa referitor la ajutorul de şomaj tehnic şi aş vrea să dau un exemplu, Polonia, unde plătesc doar 40% din salariul pe care îl avea cineva, dar nu 75%. Este clar că deşi nu avem resursele altor ţări acest pachet care noi l-am pus pe masă însumează aproape trei la sută din PIB”, a mai spus ministrul Finanţelor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si