Asta pentru că este nevoie de modificarea Legii 61/2003. Astfel, în funcție de votul de vineri pe Legea bugetului, Guvernul va trebui să vină cu o Ordonanță de urgență.

Citește și: Alocaţiile copiilor, majorate. Măsura se aplică de la 1 martie 2019

Ce spune Ministerul Muncii:

​Alocațiile de stat pentru copii sunt prevazăte în Legea 61/1993, cu modificările și completările ulterioare, mai exact la articolul 3.

Pentru majorarea alocațiilor de stat pentru copii este necesară modificarea acestei legi. Legea Bugetului stabilește doar bugete ale instituțiilor, scrie Agerpres.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Suma prevăzută inițial în proiectul de buget pentru anul 2019 pentru plata alocațiilor de stat pentru copii a fost de 4,05 miliarde lei.

Așadar, pentru mărirea alocațiilor de stat pentru copii este necesară, ulterior adoptării bugetului, modificarea Legii 61/1993, care va fi făcută de Guvern prin OUG.

Joi a fost scandal pe dublarea alocațiilor în Parlament

Parlamentariii au adoptat joi, un amendament al deputatului PNL Robert Sigartău care majorează alocația copiilor de la 84 de lei la 150 de lei.

Cu 123 de voturi pentru și 119 împotrivă s-a adoptat amendamentul susținut în plen de deputatul PNL.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si