Guvernul va prelungi cu 45 de zile aplicarea ordonantei privind tutunul

Guvernul intentioneaza sa adopte ordonanta de urgenta de transpunere a Directivei tutunului, dar va prelungi aplicarea acesteia cu 45 de zile de la publicare, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale.

Author: C.L. Editor: Catalina Lohan marți 28 iunie 2016 , 11:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Guvernul a decis recent initierea unei ordonante de urgenta pentru transpunerea Directivei tutunului, dupa ce un proiect de lege initiat tot de Executiv a fost adoptat la inceputul acestei luni de Senat, ca prima Camera sesizata a Parlamentului.

In conditiile in care proiectul de lege nu mai are timp efectiv pentru a fi adoptat in aceasta saptamana de catre Camera Deputatilor, nefiind inca luat nici în discuţia comisiilor de specialitate, Guvernul va fi nevoit

sa adopte ordonanta pregatita preventiv de catre Ministerul Sanatatii.
In acelasi timp, Comisia Europeana pregateste punerea in intarziere a Romaniei in ce priveste Directiva, avand in vedere ca noile prevederi trebuiau adoptate pana la 20 mai.

Procedura de infringement presupune atentionarea unui stat membru UE de catre Comisia Europeana pentru incalcarea unei obligatii si, ulterior, actionarea statului respectiv in judecata la Curtea Europeana de Justitie, unde tara in cauza este amendata cu o suma substantiala.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si