Hackerii fură cercetări privind vaccinuri împotriva covid-19

Organismul guvernamental britanic însărcinat cu securitatea cibernetică National Cyber Security Centre (NCSC) a acuzat joi un grup rus de hackeri de faptul atacă organizaţii care lucrează la un vaccin împotriva SARS-CoV-2 cu scopul de a le fura cercetările şi anunţă că este ”aproape sigur” să acest grup oprează în contul serviciilor ruse de informaţii, relatează AFP.

Georgiana Balaban, joi 16 iulie 2020 , 19:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit NCSC, aceste atacuri cibernetice - aflate în curs - ţintesc în principal organizaţii britanice, americane şi canadiene.

”Grupul ameninţător cunoscut sub numele de APT29” - sau ”Ducs” sau ”Cozy Bears” - ”operează aproape sigur în cadrul serviciilor ruse de informaţii”, acuză NCSC, precizând că omologii săi americani şi candieni au ajuns la aceeaşi concluzie.

”Această campanie a APT29 afectează în principal ţinte guvernamentale, diplomatice, grupuri de reflecţie, actori din Sănătate şi din energie, pentru a le fura preţioasa proprietate intelectuală”, subliniază NCSC.

Ministrul britanic de Externe Dominic Raab a denunţat drept ”total inacceptabil ca serviciile ruse de informaţii să-i ţintească pe cei care muncesc în lupta împotriva pandemiei (noului) coronavirus”.

Hackerii fură cercetări privind vaccinuri împotriva covid-19

”În contextul în care unii îşi urmăresc interesele egoiste, Regatul Unit şi aliaţii săi îşi continuă munca în vederea găsirii unui vaccin şi protejării sănătăţii mondiale”, şi-a exprimat elindignarea.

hackerii atacă vaccin covid

”Regatul Unit va continua să lupte împotriva celor care comit asemenea atacuri cibernetice” şi care vor trebui, mai devreme sau mai târziu ”să dea socoteală”, a ameninţat Raab.

Citeste si: Ludovic Orban, apel către cetățeni: „Nu ne dorim să reimpunem nicio nouă restricție” - VIDEO

Citeste si: Stroe despre cazurile de Covid-19 de la Dinamo: „Este o ştire îngrijorătoare”

Citeste si: Doliu în cinematografia românească. Îndrăgitul actor din „Toate pânzele sus” a decedat

Directorul însărcinat cu Operaţiuni la NCSC Paul Chichester dezvăluie că grupul de hackeri ”foloseşte diverse instrumente şi tehnici, mai ales spear-phisphing şi programe malware personalizate cunoscute sub numele de WellMess şi WellMail.”

NCSC şi-a prezentat concluziile consiliilor organizaţiilor vizate, pentru ca acestea să se protejeze mai bine împotriva acestor atacuri cibernetice.

Citeste si: Marcel Pavel, probleme de sănătate după ce a scăpat de Covid-19

”Condamnăm aceste atacuri iresponsabile împotriva celor care efectuează o muncă vitală în lupta împotriva pandemiei” covid-19, denunţă Paul Chichester.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si