Haina cu aer condiţionat, la un pas de a deveni realitate

Haina care îți oferă aer condiționat este pe cale să devină de purtat. Ceea ce în urmă cu câţiva ani părea o idee năstruşnică, s-ar putea transforma în viitorul apropiat într-un produs disponibil pe scară largă.

joi 12 septembrie 2019 , 11:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Japonezii la Sony au dezvoltat un prototip de aer condiţionat portabil, de dimensiuni mici, care poate fi ataşat la baza gâtului unei haine obişnuite.

Pentru a vedea în ce măsură utilizatorii sunt interesaţi de un astfel de produs, cei de la Sony l-au transformat într-un proiect de crowdfunding, în care cei interesaţi îşi demonstrează interesul prin donaţii.

Proiectul s-a dovedit un succes, ajungându-se rapid la suma ţintă de 66.000.000 yeni.

Numit Reon Pocket, aşa-zisul aer condiţionat la purtător se ataşează unei haine prin intermediul unui buzunar cusut la baza gâtului.

Citeste si: Românul asasinat în Costa Rica primise amenințări cu moartea cu ceva timp în urmă

Dispozitivul foloseşte efectul Peltier şi absoarbe căldura atunci când printr-o joncţiune circulă curent electric. Acesta poate reduce temperatura cu 5 grade sau o poate creşte cu 10 grade Celsius, fiind util şi împotriva frigului şi a căldurii.

Reon Pocket este suficient de mic pentru a fi strecurat sub haina unui costum, fără a se face remarcat.

Controlarea temperaturii se face în prima fază manual, prin intermediul unei aplicaţii de smartphone. Producătorul spera ca, printr-un update, să lanseze şi un mod automat de reglare a temperaturii.

Citeste si: MAE atenționează călătorii- Cod roșu de vânt şi precipitaţii

Prețul nici mai mult nici mai puțin de 500 de lei

Marea problemă este autonomia. Durata de viaţă a bateriei este de sub 2 ore după un ciclu complet de alimentare, alimentare ce se realizează prin intermediul unui port USB-C.

Reon Pocket va fi lansat oficial pe piaţa japoneză în martie 2020 şi va costa 12.760

yeni (aproximativ 500 de lei).

Citeste si: Reacția uimitoare a mamei lui Cosmin. Tânărul s-a sinucis la 27 de ani


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Cine o acuză pe Elena Marin că se victimizează? Faimoșii au pus-o la zid: „Pisica... Cine o acuză pe Elena Marin că se victimizează? Faimoșii au pus-o la zid: „Pisica blândă zgârie rău!” Ce discuții au fost în tabăra Faimoșilor după consiliul de nominalizare?
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
spotmedia.ro
USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii USR-PLUS îl preferă pe Ludovic Orban? Miuța din curtea școlii
b1.ro
Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe... Scandal cu fostul ministru al Sănătăţii: Vlad Voiculescu l-a enervat atât de mult pe Cristian Tudor Popescu, încât gazetarul a plecat din emisiune (VIDEO)
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
infoactual.ro
Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers Horoscop Nostradamus: SINGURA zodie protejată de Univers
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si