Halloween 2021: Pe ce dată se sărbătoreşte?

Halloween 2021 este sărbătorit anual, în data de 31 octombrie. Atât copiii, cât și adulții așteaptă cu nerăbdare sărbătoarea de Halloween. Chiar dacă nu este o tradiție românească, a luat amploare și în țara noastră în ultimii ani.

Author: Alina Raducu luni 20 septembrie 2021 , 15:44

Halloween 2021: Pe ce dată se sărbătoreşte?
Halloween 2021: Pe ce dată se sărbătoreşte?[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Iată când are loc sărbătoarea de Halloween în anul 2021!

Pe ce dată se sărbătorește Halloween în 2021?  

Halloweenul a devenit de mai mulți ani extrem de popular și în România. Este sărbătorit în fiecare an, în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie.

Istoria sărbătorii de Halloween spune că civilizatiile vechi considerau ca in aceasta noapte sufletele celor morti se intorc printre cei vii. Iar pentru a le alunga, oamenii au ales sa se imbrace in costume infricosatoare si sa-si decoreze casa cat mai neplacut, incercand sa faca mult zgomot.

Halloween 2021: Pe ce dată se sărbătoreşte?
Halloween 2021: Pe ce dată se sărbătoreşte?[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: A crezut că a surprins pe cer un OZN. Surpriză maximă: Ce era, de fapt? ”Nu am văzut niciodată așa ceva. Am fost înspăimântată”

De asemenea, mai trebuie menționat faptul că Halloween-ul se numara printre cele mai vechi sarbatori, fiind preluata de-a lungul timpului de mai multe popoare. Astfel, veselia si originalitatea ei au devenit molipsitoare, iar ca tot mai multi oameni aleg sa o celebreze.

Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică și s-a răspândit odată cu imigranții irlandezi din Statele Unite ale Americii, în secolul al XIX-lea.

Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows- Even (evening), noaptea dinainte de All Hallows, iar sărbătoarea de Halloween a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental, catolic și protestant.

Citeste si: Care sunt cele mai îngrozitoare 7 filme horror din toate timpurile

Totodată, în aceste culte, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. De-a lungul secolelor, sărbătoarea cunoscută sub numele de Halloween a fost influențată de mai multe culturi, spre exemplu: în Imperiul Roman era cunoscută drept Ziua Pomona, la celtici era cunoscut festivalul Samhain, iar la creștini sărbătoarea era cunoscută drept Sărbătoarea Tuturor Sfinților.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si