Haos economic! Pe Wall Street se vorbeste deja despre o noua cadere a Bursei! Mai grav e ca si noi avem de suferit!

Inflatia si zvonurile despre cresterea dobanzilor au dus la a doua prabusire istorica a burselor in numai 4 zile! Pe Wall Street si pe pietele de capital din Asia domneste teama! Efectele se vad si la noi: in aceasta dimineata, cei mai importanti indici bursieri de la Bucuresti au deschis cu minus 1, 8 la suta!

Author: G. S. vineri 09 februarie 2018 , 18:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Luni, 5 februarie si joi, 9 februarie au devenit doua noi repere negative in istoria burselor internationale, in special a celor din Statele Unite si Asia.
Principalul indice brusier de pe Wall Street a incheiat ziua de joi in picaj, cu o pierdere de 4,15 la suta. Si pe bursa japoneza s-au inregistrat pierderi, la fel ca si in alte zone din Asia! Peste 4.000

de miliarde de dolari au pierdut bursele din toata lumea in urma inceputului dezastruos de saptamana.

Si nota de plata pentru dezastrul de joi e una uriasa. Cei mai bogati 500 de oameni de pe planeta au pierdut 93 de miliarde de dolari.
Inflatia, adica o crestere generalizata a preturilor poate duce si la o marire a dobanzilor. Asta scumpeste imprumuturile interbancare si cele acordate companiilor. Asadar, investitorii cauta alte modalitati pentru a-si pastra banii.

Unda de soc de pe pietele internationale s-a resimtit si in tara noastra.
Indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti a incheiat zilele de luni si marti in pierdere, iar miercuri si joi a revenit pe plus.

Ieri, spre exemplu, toti indicii bursei au incheiat in crestere. In aceasta dimineata lucrurile s-au schimbat, probabil si ca urmare a cutremurului de joi de pe pietele internationale.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si