Angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului participă luni la un protest spontan, ca urmare a faptului că nu le-au fost soluţionate revendicările salariale.

Citește și: VIDEO- Sindicaliștii protestează în Capitală. Care este motivul nemulțumirilor acestora

Sindicaliștii din Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie- FNSA spun că angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României sunt discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din sectorul de activitate Administraţie Publică.

"Având în vedere numeroasele întâlniri cu reprezentanţii Guvernului României pentru soluţionarea revendicărilor salariaţilor, faptul că, în continuare, angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României sunt discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din sectorul de activitate 'Administraţie Publică".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"Luând în considerare ultima întâlnire desfăşurată azi, în cadrul căreia partea guvernamentală a refuzat să corecteze această nedreptate, angajaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României au declanşat şi participă la un protest spontan, azi 13.05.2024, intrarea B, Piaţa Victoriei, Guvernul României", reiese dintr-un comunicat transmis de sindicaliști.

Marcel Ciolacu, prima reacție la protestul spontan de la Palatul Victoria

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că va avea o discuţie, dacă situaţia o mai impune, cu salariaţii din Guvern care au declanşat luni un protest spotan în faţa Palatului Victoria.

Întrebat dacă îşi cunoaşte salariaţii din Executiv, Marcel Ciolacu a spus: "Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaştem mai bine", potrivit News.ro.

"Am fost acolo. Am un consilier pe această zonă. M-a anunţat. Am un şef de Cancelarie. O să mă întorc la Bucureşti şi o să stau şi eu de vorbă, dacă se va mai impune această discuţie. E aşa de multă muncă în Guvern la toate departamentele.

Eu ştiu cât se munceşte în Guvernul Românie şi tocmai de aceea mi-ar plăcea să mă implic direct în discuţia cu cei care au făcut acest protest”, a afirmat Marcel Ciolacu, aflat la inaugurarea noii secţii de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, judeţul Dâmboviţa.

Protest spontan la ușa Guvernului României. Reacția incredibilă a lui Marcel Ciolacu

Protest spontan la ușa Guvernului României. Reacția incredibilă a lui Marcel Ciolacu

[Sursa foto: Guvernul Romaniei]

Chestionat dacă îşi cunoaşte salariaţii din Guvern, pentru că unii dintre ei reproşau că nu cunoaşteţi nimic despre ei, şeful Executivului a răspuns, în glumă: „Am să fac un teambuilding ca să ne cunoaştem mai bine. Dar vă dau o veste tristă, dacă e vară eu fac la munte, dacă e iarnă fac la mare”.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Salariaţii din aparatul de lucru al Guvernului au declanşat luni un protest spontan, considerându-se discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din administraţia publică. Protestul este declanşat ”având în vedere numeroasele întalniri cu reprezentanţii Guvernului României pentru soluţionarea revendicărilor salariaţilor, faptul că, în continuare, angaţaţii din Aparatul de lucru al Guvernului României sunt discriminaţi din punctul de vedere al salarizării în raport cu alte categorii de angajaţi din sectorul de activitate ,,Administraţie Publică”.

De asemenea, decizia de a protesta a fost luată după ce ultima întâlnire desfăşurată luni, ”partea guvernamentală a refuzat să corecteze această nedreptate”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si