Harta celor mai sigure zone în caz de război nuclear | FOTO

Războiul dintre Rusia și Ucraina a cunoscut azi o nouă escaladare prin anunțul Kremlinului privind anexarea a patru regiuni din estul Ucrainei. Rusia amenință că ar putea folosi arme nucleare dacă noile teritorii ruse vor fi atacate, iar președintele Zelenski a demarat o procedură accelerată de aderare la NATO. Vezi mai jos HARTA celor mai sigure zone în care să fugi în caz de război nuclear, potrivit Daily Star.

Author: Sorin Negru vineri 30 septembrie 2022 , 20:40

harta razboi nuclear

În cazul unui război nuclear, nimeni nu s-ar atinge de Antarctica sau de Guam. Vezi lista integrală a zonelor "sigure" 

[Sursa foto: Daily Star]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În mod realist, există doar o mică șansă ca războiul dintre Rusia și Ucraina să se transforme într-o conflagrație nucleară, dar dacă se întâmplă, atunci este important să știi dinainte care sunt opțiunile pe care le ai.

Citeste si: Zelenski condamnă un nou "atac terorist" al Rusiei. Cel puțin 25 de morți în Zaporojie

Iată o listă de locații cu cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul începerii celui de-al treilea război mondial, potrivit Daily Star:

Antarctica

Datorită Tratatului Antarctic, Antarctica ar putea fi clasificată drept unul dintre cele mai sigure, dacă nu chiar cel mai sigur loc de pe planetă.


În iunie 1961, 12 țări s-au reunit pentru a semna un acord care a clasificat zona drept „rezervație științifică”, ceea ce însemna că orice activitate militară este interzisă aici.
Primii semnatari au fost Argentina, Australia, Belgia, Chile, Franța, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Africa de Sud, Uniunea Sovietică, Marea Britanie și Statele Unite.
Au urmat multe altele de atunci, inclusiv Brazilia, China, Germania, Coreea de Nord și Polonia.
Practic înseamnă că, în cazul unui război nuclear, nimeni nu s-ar atinge de continentul antarctic.

Citeste si: Mutarea-surpriză a lui Zelenski după amenințarea cu arme nucleare de la Moscova. "Vrem să aderăm rapid la NATO"

Colorado

Un alt loc sigur ar putea fi Muntele Cheyenne din Colorado, SUA. Situat pe munte, care se găsește în comitatul El Paso, Colorado, este un buncăr masiv care conține porți de protecție de 25 de tone.
În interior se află Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD) și cartierul general al Comandamentului Nordic al Statelor Unite – ceea ce îl face un loc foarte sigur de ascundere.
Când a fost construit, în 1966, a fost construit pentru a rezista bombardierelor sovietice cu rază lungă de acțiune, rachetelor balistice și unui atac nuclear din Rusia.

Alege din timp o locație preferată pentru era nucleară

Islanda

Dacă nu vă place o călătorie pe munte, atunci încercați o excursie pitorească în posibilul rai sigur al Islandei.
Are o populație mică, rămâne în afara problemelor politice internaționale și are un guvern neutru.
Șansele ca cineva să lanseze un atac nuclear în care să includă Islanda în planurile de distrugere sunt foarte mici – și ați avea la dispoziție și o rezervă aproape nelimitată de... pește.

Citeste si: VIDEO- Vladimir Putin a semnat anexarea la Rusia a patru regiuni din Ucraina. "Ne vom apăra pământul cu tot ce avem"- LIVE TEXT

Guam

Vrei să-ți petreci viața post-nucleară într-un loc mai cald? Atunci Guam ar putea fi opțiunea ideală. Micuța insulă din Oceanul Pacific are o populație de aproximativ 168.000 de locuitori, mult spațiu și nu are dușmani.
Are o armată foarte mică, formată din doar 1.300 de membri, cu doar 280 dintre ei cu normă întreagă, așa că viața este destul de war-free aici.
Guam nu reprezintă o amenințare pentru nimeni și ar fi un refugiu ideal pentru oricine fuge de război.

Perth, Australia

Capitala Australiei de Vest este atât de îndepărtată de orice centru politic din lumea civilizată încât ar fi sigur să presupunem că nu va fi inclusă pe lista de distrugere a nimănui.
Are o populație de peste 2 milioane și suficient spațiu pentru a găzdui multe alte milioane.
Populația este formată din oameni din multe țări diferite, inclusiv 40% englezi, 9,2% scoțieni și chiar 1% galezi- așa că aproape toată lumea este binevenită acolo.

Israel

Ultima țară din listă, în cazul în care izbucnește războiul nuclear, este Israelul. Motivul?
Țara sfântă conține cele mai importante locații religioase ale aproape tuturor religiilor mondiale majore (creștinism, iudaism, islamism) și este probabil ca națiunea din Orientul Mijlociu să fie ferită de pe lista distrugerii.

Viața într-o epocă post-nucleară nu ar fi tocmai de dorit, așa că cel mai indicat ar fi ca amenințările nucleare să rămână doar pe hârtie.

"Nimeni nu câștigă războiul nuclear", spun toți actorii din conflict, dar istoria este întotdeauna imprevizibilă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si