Realizarea acestui helipoort a survenit in urma unei munci impresionante facute de voluntari care au carat cu tonele materiale de constructii de jos, fara niciun fel de sprijin de la autoritati.

Aceasta idee ii apartine lui Relu Nica, unul dintre cei mai buni salvamontisti din Romania, care are peste 16 ani de experienta. El face parte din formatia Salvamont Curtea de Arges si ideea i-a venit dupa o tragedie teribila petrecuta in munti.



"In 2009 am avut o interventie alaturi de colegii mei dupa ce un turist polonez cazuse intr-o zona dificila. Am facut vreo 30 de minute din Valea Caltunului pana la el. Cand am vazut situatia in acre era am inceput sa dam telefoane, sa anuntam ierarhic. Elicopterul SMURD a venit pe heliportul de la cabana Capra. Noi am mai facut pana acolo inca o ora si jumatate. Omul era in agonie, vomita sange. E o imagine care te marcheaza pe viata. Cand am ajuns acolo, cei din elicopter ne-au spus ca si daca erau langa el cand a cazut, tot nu putea sa fie salvat"
, a povestit Relu Nica, noteaza cei de la adevarul.ro.

"Asa m-am gandit ca daca mai facem un heliport in zona asta, am putea sa salvam mai multe vieti.
Prin construirea acestui heliport putem sa scutim timpul de interventie cu peste o ora si jumatate. Vom filma cu drona locul si vom trimite coordonatele celor de la SMURD ca sa stie exact unde este"
, a mai spus el.

Relu Nica a marturisit ca nu si-a dorit sa implice autoritatile in aceasta lucrare pentru ca stia cata birocratie exista in tara si asa a decis sa faca totul in mod voluntar.
Singurul sprijin pe care voluntarii l-au primit a fost un ATV de la Salvamont Pitesti.

TOATA POVESTEA DESPRE CONSTRUCTIA ACESTUI HELIPORT O POTI CITI AICI

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Sursa Foto: Cristina Voinea -ICS Photo si Rares Toma

Cristina Voinea -ICS Photo

Citeste mai mult: adev.ro/odeg6v

Cristina Voinea -ICS Photo

Citeste mai mult: adev.ro/odeg6v
Cristina Voinea -ICS Photo

Citeste mai mult: adev.ro/odeg6v

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si