Hexi Pharma reactioneaza in scandalul dezinfectantilor diluati: N-o sa mai tacem. Am jucat cum ne-a dictat sistemul

Hexi Pharma reactioneaza in cazul dezinfectantilor diluati. Compania sustine ca acest scandal este dirijat din umbre de persoane cu anumite interese. Totodata, reprezentantii spun ca Hexi Pharma a tacut pana acum pentru ca asa a decis Dan Condrea.

Alexandra Chiric, miercuri 25 mai 2016 , 13:57

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Reprezentantii companiei atarg atentia asupra faptului ca acest scandal a fost creat pentru a atrage atentia de la alte probleme din sistemul sanitar romanesc.

Redam in continuare comunicatul integral al comaniei Hexi Pharma:

„Hexi Pharma a livrat dezinfectanti din anul 1996 pana in acest an şi in tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot in parte, unui riguros proces de verificare, in principal pentru efectul antimicrobian (este adevarat, nu pe componenta de substante active, caci asa cerea legea). Niciodata nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare data, pe fiecare lot in parte, s-au facut teste, daca au fost probleme s-au identificat la timp, astfel incat sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii catre orice fel de utilizator, fie el spital clinica sau persoana fizica. Aceasta este o acuzatie extrem de grava şi ne uitam cu regret cum, tocmai astazi, intr-un articol in care, in sfarşit se gaseşte o corelatie intre punerea in pericol a sanatatii oamenilor şi nişte dezinfectanti care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma.

Trebuia sa aiba bacterii, ca doar erau diluati?

Pe aceasta logica, nu au avut bacterii niciodata, deci nici diluati nu au fost? Nu am comunicat niciodata neadevaruri şi nu vom incepe astazi; dar pe firul acestui rationament logic asta ar reieşi.

Sunt probleme in sistemul sanitar şi sunt unele imense. Ne bucuram ca sunt scoase la iveala, e spre binele tuturor. Dar spre binele public sau spre binele publicitatii unora, mortii altora şi creşterii cotei pe piata de dezinfectanti a dirijorului acestui scandal facem aceste discutii?

La incercarea de schimbare a unui sistem Hexi Pharma a fost alaturi de mass media şi de opinia publica, nu impotriva. Dar dupa tot ce s-a intamplat, nu vom accepta ca adevarate acte de omor, precum bacterii in dezinfectanti sau, şi mai grav, in sterilizati, sa fie puse pe seama Hexi!

Cui prodest? Hexi Pharma a tacut mult in acest scandal. A tacut şi a primit fiecare piatra aruncata. Asa a decis Dan Condrea. Dintr-un simt al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o incredere prea mare in institutiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am ramas, nu le ştim. Dar Romania este o nişa imensa pentru piata de dezinfectanti. Hexi Pharma, dupa o munca imensa, de-abia se apropia in acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a ştiut cum şi cui. Dar va atragem atentia, cu tot respectul:

1 Ca n-o sa mai tacem 2. Ca in ritmul in care este gestionat de mass media astazi, acest scandal tinde sa ingroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuand cu laitmotivul Hexi, ii ajutam sa profite pe cei care au avut de profitat (producatori externi care vor cota de piata şi persoane care primesc 'multumiri' in Bani.

PS: Spitalul Elias dupa ce a gasit bacterii in sapun a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat si verificat. De ce spunem doar jumatati de adevaruri?”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si