Hotarat sa reuseasca! Tanarul roman care a muncit in Anglia ca sa isi deschida un aprozar in Romania: "Nu e nimic rusinos sa vinzi fructe si legume. Oamenii vor sa manance sanatos"

George Joita, un tanar de 31 de ani din Ploiesti, crede ca nu este nimic rusinos în a vinde fructe si legume într-un aprozar. Cu atat mai mult cu cat este al lui, o investitie realizata cu multa munca, iar marfa chiar este ceea ce scrie pe eticheta, adica legume si fructe romanesti, extrem de gustoase.

A.L., vineri 09 septembrie 2016 , 08:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Hotarat sa reuseasca! Tanarul roman care a muncit in Anglia ca sa isi deschida un aprozar in Romania: "Nu e nimic rusinos sa vinzi fructe si legume. Oamenii vor sa manance sanatos"
George Joita, un tanar de 31 de ani din Ploiesti, crede ca nu este nimic rusinos în a vinde fructe si legume într-un aprozar. Cu atat mai mult cu cat este al lui, o investitie realizata cu multa munca, iar marfa chiar este ceea ce scrie pe eticheta, adica legume si fructe romanesti, extrem de gustoase Absolvent al Liceului Economic din Ploiesti, George Joita a lucrat pana acum, la cei 31 de ani ai sai, în domenii dintre cele mai diverse. A început doua facultati, de administratie publica si una de marketing, însa a abandonat cand a realizat ca perspectivele nu sunt dintre cele mai stralucite. A fost barman, ospatar, mercantizor, dar, mai ales ajutor al parintilor care au, de cativa ani de zile, un mic magazin de fructe si legume într-o piata din Ploiesti. „Este un domeniu care vine din familie, as putea spune. Mama mea se trage din Baleni-Sarbi, un bazin legumicol celebru din Dambovita, iar ani de zile s-au ocupat si de plantarea legumelor în solarii, la Vladeni, tot în Dambovita. Practic, am crescut printre rosii si castraveti“, povesteste George modul în care a ajuns sa deschida, la randul sau, o afacere destul de atipica pentru un tanar. A muncit în Anglia pentru a strange banii de afacere Dupa ce, ani de zile, si-a ajutat parintii la aprovizionare si vanzare, în urma cu trei ani, a decis sa-si încerce norocul pe cont propriu. „Am plecat în Anglia, pentru un job sezonier, de cateva luni pe an, la o ferma de salata si radacinoase. Era o munca în care se castiga foarte bine, însa era extrem de solicitanta. Trebuia sa stai aplecat 15-16 pe zi. În primul an, am zis ca merg sa strang bani de nunta, m-am casatorit, apoi ca sa-mi strang bani pentru propria afacere“, povesteste George.

Absolvent al Liceului Economic din Ploiesti, George Joita a lucrat pana acum, la cei 31 de ani ai sai, în domenii dintre cele mai diverse. A început doua facultati, de administratie publica si una de marketing, însa a abandonat cand a realizat ca perspectivele nu sunt dintre cele mai stralucite.

A fost barman, ospatar, mercantizor, dar, mai ales ajutor al parintilor care au, de cativa ani de zile, un mic magazin de fructe si legume într-o piata din Ploiesti.

„Este un domeniu care vine din familie, as putea spune. Mama mea se trage din Baleni-Sarbi, un bazin legumicol celebru din Dambovita, iar ani de zile s-au ocupat si de plantarea legumelor în solarii, la Vladeni, tot în Dambovita. Practic, am crescut printre rosii si castraveti“, povesteste George modul în care a ajuns sa deschida, la randul sau, o afacere destul de atipica pentru un tanar.

A muncit în Anglia pentru a strange banii de afacere

Dupa ce, ani de zile, si-a ajutat parintii la aprovizionare si vanzare, în urma cu trei ani, a decis sa-si încerce norocul pe cont propriu.

„Am plecat în Anglia, pentru un job sezonier, de cateva luni pe an, la o ferma de salata si radacinoase. Era o munca în care se castiga foarte bine, însa era extrem de solicitanta. Trebuia sa stai aplecat 15-16 pe zi. În primul an, am zis ca merg sa strang bani de nunta, m-am casatorit, apoi ca sa-mi strang bani pentru propria afacere“, povesteste George.

Citeste intreaga poveste pe Adevarul.ro

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si