Hotelul de „zero stele” a devenit viral.  Acest concept este, de fapt, o inițiativă Horeca care este un demers atât comercial, cât și unul de conștientizare. Oamenii care vor să petreacă o noapte acolo, vor plăti pentru insomnie și anxietate. Artiștii conceptualiști care au înființat așa zis-ul hotel, le oferă clienților condiții perfecte pentru a nu se odihni, dar pentru a medita, în schimb.

Citește si: Trei stațiuni de la malul Mării Negre pe care ar trebui să le vizitezi în 2022

Cei care au înființat acest hotel sunt frații Frank și Patrik Riklin. Camera de hotel nu este o cameră în adevăratul sens al cuvântului, deoarece nu există pereți, ea fiind în aer liber. Există doar un pat, două noptiere laterale, veioze și un majordom care este la dispoziția clientului. Nu există niciun fel de intimitate, iar cel care petrece noaptea acolo nu este lăsat să doarmă, ci este încurajat să mediteze asupra problemelor lumii precum schimbările climatice, războiul, căutarea perfecțiunii etc.

O noapte de zero stele

Hotelul este situat pe marginea unui drum, mai exact lângă o benzinărie din satul Saillon, în cantonul Valais, din sudul Elveției. Frank Riklin a declarat că nu somnul este important, ci găsirea de soluții asupra vremurilor pe care le trăim. Astfel că, oamenii care le calcă „pragul” nu sunt lăsați să doarmă, ci să mediteze asupra problemelor umane.

Citește si: VIDEO- Pensionarii români din străinătate trăiesc în condiții mult mai bune decât în România

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Nu somnul este important. Ceea ce este important este să reflectăm asupra situației actuale din lume. A sta aici este o declarație despre necesitatea unor schimbări urgente în societate’’, a spus artistul elvețian Frank Riklin.

hotelul de zero stele preț

Așa arată hotelul de „zero stele”.

[Sursa foto: Presa străină]

„Pe scurt, acum nu este momentul să dormim, trebuie să reacționăm. Dacă vom continua în aceeași direcție ca astăzi, ar putea exista mai multe locuri anti-idilice decât idilice", a spus, la rândul său, Patrik Riklin.

Citește si: VIDEO- Cazări în stil mediteranean, în Vama Veche. Turiștii români sunt încântați de idee

Dacă vrei să dormi la hotelul de „zero stele” trebuie să scoți din buzunar 325 de franci elvețieni, adică echivalentul a 1.600 de lei. Inițiativa va fi disponibilă din data de 1 iulie până la 18 septembrie.

Citește si: Satul lacustru din România. O destinație de vis pentru români. Vezi unde se află


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si