Polul nuclear al Europei va fi amplasat într-o comună din România

România va avea ocazie să devină o putere energetică importantă pentru Europa. Comuna Doicești din Dâmbovița va deveni noua capitală nucleară.

Author: Diana Puiu vineri 17 iunie 2022 , 10:05

Polul nuclear al Europei va fi amplasat într-o comună din România

Polul nuclear al Europei va fi amplasat într-o comună din România

[Sursa foto: primariadoicesti.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Un reactor al primei centrale nucleare de mici dimensiuni din România va fi amplasat pe fosta termocentrală din Doicești.


Părerile localnicilor sunt împărțite. Unii văd această construcție ca pe o investiție utilă, alții se tem pentru siguranța lor.
Construcția ar costa 1,2 milioane de dolari.
"Acum nu ştiu cum se zvoneşte. Energia asta nucleară să nu aibă repercursiuni asupra populaţiei sau mă rog, dar eu cred că e ceva bun." , spune unul dintre localnici.

Citeste si: Propagandistul lui Putin de la TV: "Se apropie războiul nuclear. Nu mai rămâne nimic"

"Ne e cam teamă de radiaţii, în rest ar fi bine că mai dă de muncă la oameni pe aici.

E ceva bun pentru tineret. Aşa pentru poluare nu prea mi-ar conveni.", spune un alt locuitor din zonă.

Ultimele evaluări efectuate arată că standardele de securitate pot fi îndeplinite

Citeste si: Vladimir Putin ar putea fi asasinat în secret. Cine plănuiește să-l omoare pe liderul rus și care este povestea de acoperire

"Enegia nucleară e o sursă sigură şi dacă e să ne uităm la cifre şi la numărul de incidente comparate cu alte surse de producţie energetică este printre cele mai sigure. Ăsta e un specific al domeniului nuclear şi anume că are un cadru de reglemetare foarte bine pus la punct. Exista şi verificări internationale, iar asta duce la o bună performanţă.", explică Cosmin Ghiţă, director general Nuclearelectrica.

Citeste si: Radu i-a adresat replici dure unei concurente în ,,Casa iubirii'': ,,Ce dai primești!''. Aceasta a părăsit în lacrimi camera roșie- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Alarmă aeriană la Kiev, la scurt timp după sosirea președintelui Klaus Iohannis

Alarmă aeriană la Kiev, la scurt timp după sosirea președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Kiev, dar se pare că nimic nu pare în regulă. O alarmă aeriană s-a declanșat la scurt timp după ce președintele român a intrat în hotelul din capitala ucraineană.

Citeste si: Macron susține că Republica Moldova va primi un răspuns ”clar” la solicitarea de acordare a statutului de candidat la UE în aproximativ zece zile

" Semnalul sonor spune că există un pericol deasupra Ucrainei și că orice zonă poate fi bombardată de ruși", informează Antena3.

Dispozitivul local de securitate este frecvent întâlnit, iar traficul este blocat pe străzile din centrul Kievului.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si