Huiduieli şi scandări "Vrem autostradă", în timpul discursului ţinut de Iohannis la Iaşi

Mai multe persoane au huiduit şi au scandat "Vrem autostradă", în timp ce preşedintele Klaus Iohannis îşi susţine discursul la manifestările dedicate Unirii, la Iaşi.

Author: R.B. vineri 24 ianuarie 2020 , 15:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Încă de la începutul discursului ţinut de Klaus Iohannis, s-au auzit fluierături, iar la un moment dat unii participanţi au început să scandeze "Vrem autostradă".

Atunci când Iohannis a amintit, în discursul său, că PSD blochează în Parlament reformele şi că este nevoie de anticipate, s-au auzit huiduieli.

Klaus Iohannis a venit la manifestările de la Iaşi însoţit de soţia sa, Carmen, la eveniment participând şi ambasadorul SUA, Adrian Zuckerman.

Citeste si: Ziua de 24 ianuarie, sărbătorită separat la Focşani, oraşul Micii Uniri, din cauza neînţelegerilor dintre autorităţi

Şeful statului a fost întâmpinat de premierul Ludovic Orban şi de primarul Mihai Chirica.

Potrivit jandarmilor, la manifestările de la Iaşi participă 10.000 de persoane.

Unii dintre participanţi au pancarte cu mesaje precum "Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea", "Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova", "Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale", "Hora la Iaşi, banii la Bucureşti".

Citeste si: 24 ianuarie. Unirea Principatelor- Ziua Unirii// Sărbătoare pentru toți românii

Preşedintele şi premierul vor participa, la ora 14.30, la depunerea de jerbe la mormântul domnitorului Al. I. Cuza, care va avea loc la Biserica ”Sfinţii Trei Ierarhi” din Iaşi.

La evenimentele dedicate Unirii Principatelor Române de la Iaşi vor participa şi alţi lideri politici, printre aceştia fiind liderul Pro România, Victor Ponta.

Autorităţile din Iaşi au pregătit cu câteva zile înainte Piaţa Unirii, dar şi zonele limitrofe. Lucrători de la societatea locală de salubritate au măturat şi spălat Piaţa Unirii din Iaşi, zona fiind inspectată, joi, în jurul prânzului şi de către primarul Mihai Chirica.

Un tricolor imens a fost întins pe o clădire din zonă, iar pe stâlpii din piaţă au fost montate steaguri.

Citeste si: 24 ianuarie 2020 este zi liberă legală// Tot ce trebuie să știi despre Mica Unire 2020

În plus, Primăria Iaşi a anunţat că circulaţia tramvaielor şi a autobuzelor prin Piaţa Unirii va fi întreruptă vineri, în intervalul orar 7:00 – 15:00 (în funcţie de necesităţi), pentru a permite buna desfăşurare a manifestărilor organizate pentru sărbătorirea a 161 de la Unirea Principatelor Române.

Evenimentul a început la ora 11.30 cu un concert de muzică populară, în interpretarea unor artişti cunoscuţi: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriş, Margareta Clipa, Laura Lavric, dar şi alţi artişti locali, evenimentul fiind intitulat ”Noi suntem români”.

La ora 13.00 a început evenimentul oficial, care cuprinde o slujbă religioasă, discursurile oficialităţilor participante, depunerea de coroane de flori la Ansamblul statuar al domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi paradă militară.

Citeste si: Parada Militară de Ziua Naţională s-a încheiat; preşedintele Klaus Iohannis a dat mâna cu mai mulţi spectatori şi le-a urat ”La mulţi ani”

În Piaţa Unirii, la finalul evenimentului, participanţii se vor prinde în Hora Unirii, după care oficialităţile se vor deplasa către Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune jerbe de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

În Piaţa se vor oferi ceai, vin viert şi plăcinte moldoveneşti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si