I s-a schimbat numele dupa moarte. Un batran din Dolj a fost tarat prin birocratie dupa moarte. Familia nu a putut nici sa ia ajutorul de inmormantare, din cauza unei greseli in certificatul de deces

Dupa moarte, i s-a schimbat numele! Ciudatenia s-a petrecut intr-o comuna din Dolj, unde rudele unui batran au avut un soc atunci cand au primit certificatul de deces. Iata, ce scrie.negru pe alb, pe hartie dar, mai ales, ce neplaceri le-a provocat intamplarea!.

Author: A.L. joi 02 martie 2017 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

O singura litera, strecurata gresit in acte, pune la indoiala intreaga existenta a lui nea Mircea- un biet batran care s-a stins din viata acum 2 saptamani. Pe certificatul de deces, numele mortului este, deodata, altul.

"Am trait toata viata cu el si peste tot, si la pamant il chema Spataru, si acum Spatariu...de

ce nu i-au pus de la inceput Spatariu?"

In loc sa-si doarma somnul de veci, defunctul s-ar rasuci in mormant dupa asa o incurcatura. Unde mai pui ca, din cauza aceasta, rudele n-au incasat nici pensia, nici ajutorul de inmormantare de la primarie.

Cornelia, fiica: "N-am ridicat nici pensia pe luna februarie, nimic."

Cand au avut numele prima data, au avut pe Spatariu. Si ulterior, cand s-a eliberat cerficicatul, nu s-a mai trecut I-ul acela. In Romania greseala nu si-o recunoaste nimeni. Nu s-a mai trecut I-ul acela.

Luati la rost de fiica mortului, angajatii primariei ridica din umeri. De doua saptamani femeia se lupta cu birocratia, pe la toate institutiile. Pana acum, nimeni nu i-a sarit in ajutor.

Actul de nastere nu se modifica, asta este baza legala. Numai printr-o rectificare legala ca a fost gresit. In ce baza ii dau eu ca e gresit, daca si parintii sunt tot spatariu?

Cum de documentele se bat cap in cap ne explica insusi primarul din comuna.

Marcel Corici, primar:  "In actul de aici, exem plarul doi sau 1 care ramane aici, e Spatariu, iar celalt exemplar de la Serviciul de Evidenta e Spataru. Sa depuna o cerere si in maximum 24 de ore se poate rezolva"

Dupa ce primaria va rectifica greseala din acte,  rudele vor putea primi  ajutorul de inmormantare de 3000 de lei.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si