Locuitorii orașului Mariupol sunt prinși în capcană.

Citeste si: Armata lui Vladimir Putin a primit încă o lovitură grea. Ucrainenii au lichidat un ofițer de grad înalt

Oamenii nu mai au ce mânca, iar lipsa medicamentelor și îngrijirilor medicale duc la răspândirea bolilor. Cadavrele sunt lăsate pe stradă sau aruncate la gropi comune, asta pentru că recuperarea lor ar fi dificilă și riscantă.

Citeste si: China își încordează mușchii în fața Occidentului. A transformat mai multe insule în baze militare

300.000 de locuitori fără elergie electrică

Aproximativ 300.000 de locuitori nu au energie electrică, apă curentă sau încălzire. Pe măsură ce alimentele și stocurile se termină, criza s-ar putea agrava.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Citeste si: Viața lui Volodimir Zelenski este din nou în pericol. Un grup de mercenari vor să îl ucidă

Imaginile făcute publice pe rețelele de socializare arată un oraș întreg în ruine, cu cartiere devastate.

80% din clădirile rezidențiale au fost distruse, iar mai bine de o treime din ele nu mai pot fi reparate.

Citeste si: Putin recrutează cetățenii din Asia Centrală care locuiesc în Rusia

Un general rus a recunsocut că orașul se confruntă cu o catastrofă umanitară, iar că principalul responsabil este armata rusă.

Ucraina nu va preda orașul Mariupol

Conducerea Ucrainei a respins ultimatumul din partea Rusiei pentru depunerea armelor și a declarat că nu va preda orașul Mariupol.
„Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor ”, a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda în primele ore ale zilei de luni. Răspunsul a fost deja comunicat părţii ruse, a spus ea.

Citeste si: Gestul impresionant al unei profesoare din Ucraina. A salvat 30 de copii dintr-un orfelinat și s-a adăpostit alături de ei timp de o lună

Duminică, a existat o scurtă pauză de 24 de ore în bombardamentele Rusiei în majoritatea orașelor din Ucraina. Dar la Kiev, au căzut mai multe obuze care au ucis cel puțin patru oameni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si