În august 2013, Veronica Bulai, mama surorilor Monica și Ramona Gabor, murea în fața Peșterii Polovragi (județul Gorj), lovită de o piatră căzută de pe versant. Femeia era turistă în zonă, abia coborâse din autocar și se pregătea să facă o poză lângă intrarea în peșteră. Au trecut 6 ani de atunci, dar în zonă puțini sunt cei care-și mai amintesc de tragedie, mai ales că nu există nici un semn, nici o cruce în locul în care mama surorilor Gabor și-a găsit sfârșitul.

De altfel, nici zona nu s-a schimbat, deși autoritățile au tot promis repararea drumului de acces la peșteră, acoperirea versantului cu plasă pentru a fi evitată căderea bolovanilor și chiar refacerea gardului de protecție de la marginea drumului. Nimic nu s-a întâmplat din toate acestea! A apărut însă în peșteră o iconiță, lăsată probabil de un credincios după ce s-a răspândit zvonul că în peretele peșterii, a apărut o imagine ce seamănă cu Fecioara Maria cu pruncul.

Legendele de la Peștera Polovragi, locul în care a murit Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor

De altfel, peștera este plină de fel de fel de ”desene” realizate de apă pe perete, multe dintre ele având și denumiri. Nici legendele nu sunt puține legate de această peșteră aflată în continuarea drumului ce te duce la Mănăstirea Polovragi. Una dintre legende susține că, pe vremuri, cine intra în peșteră să se adăpostească, dar avea suflet rău, nu era "lăsat" să depășească moartea cu coasa (un alt desen celebru de pe peretele peșterii), care îl

lua la ea pe necredincios, omorându-l în chinuri groaznice.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Monica Gabor s-a căsătorit în secret?! Cum s-a dat de gol

Citeste si: Ramona Gabor, decizie radicală: „M-am întors în Dubai” De ce nu mai vrea să se mute în America, la Monica

Citeste si: Mircea N. Stoian demască vedetele! Concluzii cutremurătoare despre relaţia dintre Monica Gabor şi fiica ei, Irina! "Nu cunoaşte preferinţele propriului ei copil" VIDEO EXCLUSIV!

 

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Cumva, tot legat de legende și de blesteme au fost, la moartea mamei Monicăi Gabor, construite și poveștile. S-a spus la acea vreme că Veronica Bulai a fost ucisă de un blestem aruncat de un Sfânt asupra femeilor care intră pe ascuns în Mănăstirea Frăsinei. Se pare că, mama surorilor Gabor fusese cu o zi înainte să moară la respectiva mănăstire. Potrivit poveștilor, femeile nu au voie în mănăstire, din cauza blestemului Sfântului Calinic, cel care a ctitorit lăcașul de cult. Se spune că multe femei care au călcat pragul mănăstirii au sfârșit într-un mod tragic.

Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor, a murit din cauza unui blestem?

Veronica Bulai  și-a petrecut ultima noapte din viață la Biserica de Femei de lângă Mănăstirea Frăsinei.

Călugării au povestit apoi că o femeie cu trăsăturile ei a urcat, din greșeală, dealul care duce la mănăstirea de călugări, încălcând astfel legământul vechi de sute de ani al Sfântului Calinic, ctitorul lăcașului de cult.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si