Conform Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), dintre cele 1.011 cazuri de nerespectare a ordinelor de protectie inregistrate anul trecut, 650 au fost in mediul urban, iar 361 in mediul rural.

Ministrul de Interne a declarat luni că anul trecut au fost emise peste 3.000 de ordine de protectie si mai mult de 25 la sută dintre acestea nu au fost respectate, astfel că sunt căutate solutii pentru ca brătările de protectie să poată fi folosite si in cazuri de violentă in familie.

„Sunt femeie si reactionez cand avem situatii in care se vorbeste despre violenta in familie. Suntem in faza de finalizare a unei discutii legislative si discutăm cu toti factorii, printre care si ministerul Justitiei si ministerul Muncii, prin Agentia Natională pentru Egalitatea de sanse. Sunt cateva propuneri care privesc amendarea legislatiei privind posibilitatea emiterii uni ordin provizoriu de către politist”, a declarat Carmen Dan.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Precizările sale vin in contextul in care o femeie, directoare a unei grădinite din Capitală, a fost injunghiată vineri de sotul său. Potrivit unor surse judiciare, victima, Nicoleta Botan, ar fi avut numeroase conflicte cu fostul ei sot, Marius Cristian Botan, motiv pentru care ea obtinuse in instantă, un ordin de restrictie pe numele său.

Ca urmare, bărbatul fusese evacuat din casă si nu se putea apropia la o distantă mai mare de 200 de metri atat fată de fosta sotie, cat si fată de cei doi copii ai lor.

Sursele citate au precizat că in jurul orei 12.00 bărbatul ar fi pandit-o pe Nicoleta Botan si a injunghiat-o de mai multe ori. Ulterior, acesta a fugit si a fost prins la scurt timp de politistii Sectiei 8, care l-au predat ofiterilor Serviciului Omoruri. El a fost arestat preventiv sambătă.

Femeia a murit la Spitalul Floreasca.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si