Il consumi zilnic, dar nu stiai CAT poate fi de daunator! Substanta care te omoara incet, dar sigur
Chiar daca ne chinuim sa bem ceaiul sau cafeaua fara zahar, zilnic introducem in organism mai mult zahar decat ar trebui din produse alimentare pe care nici nu le-am banui ca ar avea zahar.

Cat de greu este, de fapt, sa traim „sugar-free”?
Pofta de dulce a devenit, pentru multi dintre noi, aproape un fel de adictie. Mai mult de atat, unii oameni de stiinta au constatat ca zaharul poate crea dependenta.
Cercetatorii francezi din Bordeaux au facut mai multe experimente prin care au concluzionat ca receptorii pentru dulce nu exista in organism in momentul nasterii, ci se dezvolta pe parcurs de introducem in corp produse alimentare dulci. Stimularea intensa a receptorilor invatati sa perceapa dulcele genereaza semnala specifice in creier care suprascriu, practic, toate mecanismele de autocontrol. Astfel apare dependenta de dulce si imposibilitatea de a ne abtine in fata produselor preferate cu zahar.
Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro
Cum ne pacaleste „dulcele” creierul
Cauza acestui fenomen consta in molecula de fructoza din zahar, in opinia profesorului in pediatrie endocrina Robert Lustig.
Practic, in loc sa ne ajute sa ne saturam, fructoza pacaleste creierului si ne face sa avem senzatia ca nu suntem satui. Totodata, excesul de zahar nu mai poate fi transformat in energie, ci devine grasime la nivelul ficatului, explica Lustig.
Acest proces duce la boli metabolice cronice, inclusiv la diabet si la afectiuni cardiace.

