Il gasim peste tot prin tara, dar numai in Covasna se prepara ca in urma cu sute de ani! Reporterii stirilor Kanal D au pornit pe urmele retetei originale de kurtos kalacs!

Il putem cumpara de la targurile din intreaga tara, dar traditional se prepara doar in judetul Covasna. Cozonacul secuiesc sau kurtos kalacs, cum se numeste in maghiara, e o prajitura de sarbatoare, nu una de zi cu zi. George Mihai a plecat sa caute reteta traditionala, chiar in locul in care s-a nascut cu sute de ani in urma acest preparat delicios.

Author: G. S. marți 03 aprilie 2018 , 18:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

E un preparat traditional, care se face indeosebi in judetul Covasna, acolo unde locuiesc secuii, pentru ca ei ii stiu tainele cel mai bine dar un preparat de care cred ca a auzit toata tara: kurtos kolac. Da, asa este. E cozonacul secuiesc, asa cum se traduce.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si