Ileana Ciuculete provine dintr-un sat sarac lipit pamantului! In Gubaucea (judetul Dolj), mai mult de jumatate din oameni traiesc din ajutorul social!

Ileana Ciuculete s-a nascut acum 65 de ani, intr-un sat aflat la 35 de kilometri de Craiova.

Author: Petru Luca Webeditor: A.N. vineri 17 martie 2017 , 08:08

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ileana Ciuculete- Ciuciulete pe numele real- a incetat din viata marti seara, la 65 de ani, rapusa de mai multe boli care i-au macinat organismul. Celebra interpreta de muzica populara provenea din satul Gubaucea, comuna Vela (judetul Dolj), o micuta localitate aflata la 35 de kilometri de Craiova.

La 17 ani, Ciuculete a plecat la Craiova, sa cucereasca lumea cu muzica ei, dar in sat au ramas parintii solistei, care au avut grija de gospodaria in care artista revenea des, mai ales vara.
Dupa ce tatal Ilenei a murit, acum mai bine de doua decenii, de mama cantaretei a avut grija fratele Ilenei, Auras. Daca in tineretea regretatei interprete Gubaucea era comuna, caderea economica a zonei a dus la transformarea localitatii in sat, inglobat alaturi de alte sase sate in comuna Vela.
Din pacate, nivelul de trai din comuna este deplorabil, din cei 1900 de locuitori mai mult de jumatate (360 de familii) traind din ajutorul social! Calitatea scazuta a drumurilor, serviciilor, dar si a solurilor, foarte argiloase, face ca agricultura sa inregistreze recolte modeste, iar mirajul marelui oras,
Craiova, a determinat pe foarte multi tineri sa plece acolo in cautarea unui rost. Asa ca in satul natal al Ilenei Ciuculete au mai ramas preponderent batranii, existand luni intregi in care nu se raporteaza nici o nastere! 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si