Iluminatul de sarbatori va fi aprins vineri la ora 19.10, iar tema este axata pe figurine luminoase inspirate din tradiţiile romanesti: ie, clop, hora, motive tradiţionale romanesti, fiind vorba despre peste trei milioane de becuri de tip LED, pe un traseu care insumeaza peste 33 de kilometri si cuprinde 59 de zone din Bucuresti.

"De ziua Romaniei, impodobim Bucurestiul si dam startul oficial evenimentelor dedicate sarbatorilor de iarna.

in premiera, avand in vedere ca se intra in Anul Centenar-100 de ani de la Marea Unire, tema iluminatului de sarbatori de anul acesta este inspirata din tradiţiile romanesti. Doresc sa ii invit atat pe bucuresteni, cat si pe turistii romani si straini sa viziteze Targul de Craciun al Bucurestiului, care are loc in Piaţa Constituţiei si care a devenit, in ultimii ani, evenimentul central care marcheaza sarbatorile de iarna din Capitala Romaniei", spune primarul Capitalei, Gabriela Firea.
 

Astfel, vor fi decorate: Bulevardul Magheru

si Bulevardul Balcescu  (Piaţa Romana – Piaţa Universitaţii); Bulevardul I.C Bratianu  (Piţaa Universitaţii – Magazin Cocor); Bulevardul Unirii (de la Palatul Parlamentului pana la intersecţia cu Mircea Voda); Piaţa Unirii, intersecţie Bd. I.C. Bratianu – Bd. Corneliu Coposu-Magazin Unirea; Piaţa Universitaţii; Piaţa Romana; Bd. Lascar Catargiu  (Piaţa Romana-Piaţa Victoriei); Bd. Regina Elisabeta (Calea Victoriei – Piaţa Universitaţii); Bd. Regina Elisabeta (Calea Victoriei – Piaţa Kogalniceanu); Piaţa Victoriei; Calea Victoriei (Piaţa Victoriei – Splaiul Independenţei); Bd.
Aviatorilor (Piaţa Victoriei – Piaţa Charles de Gaulle); Bulevardul Kiseleff (Piaţa Victoriei – Piaţa Presei Libere); Arcul de Triumf; Piaţa Charles de Gaulle; Piaţa Presei Libere; soseaua Bucuresti – Ploiesti; Fantana Mioriţa; Piaţa George Enescu; Centrul Istoric; Piaţa Roma – Monument Lupoaica; Piaţa Constituţiei; Bdul Carol (Piaţa Universitaţii – Pta Rosetti); Intrare Bucuresti  DN1; Bd Mihail Kogalniceanu (Piaţa M Kogalniceanu-Piaţa Operei); Zona Ateneu+ Nicolae Golescu; Parcare Universitate; soseaua Bucuresti-Ploiesti (Fantana Mioriţa-Bd Aerogarii); Sediul PMB-Bd Regina Elisabeta 47; Piaţa Garii de Nord.

In sectorul 2, luminiţele ornamentale se vor aprinde la intrarea in Bucuresti Colentina-Urziceni; intersecţie soseaua Colentina cu Doamna Ghica; intersecţie soseaua Colentina cu soseaua stefan cel Mare (Bucur Obor); intersecţie Calea Mosilor/ bd. Dacia, in sectorul 3, vor fi ghirlande luminoase la intrarea in  Bucuresti A2; intersecţie Mihai Bravu/ strada Baba Novac; intersecţie Bulevardul Unirii cu str. Traian; Rond Alba Iulia; Bulevardul Unirii (de la intersecţia cu Mircea Voda pana la Rond Alba Iulia), in sectorul 4- la intrare Bucuresti Giurgiului; intersecţie Bdul Cantemir cu Bdul Marasesti; Intersecţie Bdul Cantemir cu Bdul sincai; Intersecţie Eroii Revoluţiei; Intersecţie soseaua Olteniţei cu Constantinj Brancoveanu; Dealul Mitropoliei, in sectorul 5, luminiţele ornamentale se vor aprinde la Intrare Bucuresti Alexandriei; Intersecţie Calea Rahovei cu soseaua Progresului; Intersecţie Calea Rahovei cu Calea Ferentari; Intersecţie Calea Rahovei cu str. Antiaeriana, iar in sectorul 6, luminiţele ornamentale se vor aprinde la intrarea in Bucuresti A1; intersecţie Bdul Timisoara cu str. Brasov; intersecţie Bdul Iuliu Maniu cu Lujerului; intersecţie Bdul Geniului cu Bd. Grozavesti si Bd.

Iuliu Maniu; intersecţie Bdul Timisoara cu Bdul Vasile Milea.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Targul din Piaţa Constituţiei

In targul de Craciun organizat de Primaria Capitalei in perioada 1 – 27 decembrie, in Piaţa Constituţiei, vor fi peste 100 de casuţe si va cuprinde o zona gastronomica cu produse romanesti, un targ de mestesuguri si produse tradiţionale, un pationar in aer liber, un carusel, ateliere si Casa lui Mos Craciun, potrivit Primariei Capitalei. Targul poate fi vizitat zilnic, intre orele 10:00- 22:00.

Municipalitatea anunţa ca aici vor avea loc spectacole de muzica populara si dans, susţinute de peste 1.000 de artisti- coruri, orchestre, grupuri de colindatori, interpreţi de muzica populara, cantareţi folk, trupe rock si pop, precum Loredana, Smiley, Andra, Direcţia 5, Bere Gratis, Voltaj, Horia Brenciu, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Marcel Pavel, Phoenix, Iris, Viţa de Vie, Gheorghe Zamfir, Fuego, stefan Hrusca, Ducu Bertzi, Orchestra Naţionala „Valahia”, Corul de Copii Radio, Orchestra „Mundi Colour”.

Targul de Sarbatori-Festivalul de Colinde, din 5 decembrie in Piaţa Victoriei, locul protestelor antiguvernamentale
Primaria Capitalei a anunţat, tot joi, ca Targul de Sarbatori- Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna va fi deschis in perioada 5- 17 decembrie, in Piaţa Victoriei.
" Vizitatorii sunt sunt asteptaţi de cele mai premiate formatii ale elevilor bucuresteni, dar si de artisti renumiţi: Gasca Zurli, Maria Dragomiroiu, Mircea Vintila, Ducu Bertzi, Adrian Naidin, Ovidiu Lipan Ţandarica, Andra Gogan, Orchestra Naţionala Valahia", spune municipalitatea.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

Primarul Gabriela Firea a explicat, miercuri, decizia de a organiza un targ de sarbatori in Piaţa Victoriei, locul tradiţional de intalnire a celor care protesteaza faţa de legile justiţiei si cer demisia Guvernului, afirmand ca ”accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, si nu pe cele care ne dezbina”. Firea a respins acuzaţiile potrivit carora ar incerca sa blocheze manifestaţiile si, facand apel la spiritul Craciunului, a indeamnat la bucurie in ”luna darurilor, prieteniei, bunavoinţei, solidaritaţii si altruismului”.

Imediat dupa apariţia informaţiei privind organizarea unui targ in Piaţa Victoriei, pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide" a aparut mesajul "NU plecam din Piaţa Victoriei!"." Am aflat, astazi, de intenţia Primariei Capitalei de a organiza, in premiera, un Targ de Craciun in Piaţa Victoriei, in condiţiile in care exista unul similar, deja, in Piaţa Constituţiei. Interpretam decizia Primariei ca pe o noua incercare de a indeparta protestele de locul lor obisnuit si o anunţam pe doamna Gabriela Firea ca, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicata", au anunţat cele 10 organizaţii semnatare ale postarii, Asociaţia Civica ProFest, Coruptia Ucide, Daruieste Viaţa, Evoluţie in Instituţie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenţa, Romania Vie.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si