“Deşi respectăm decizia sa de a dori să atragă atenţia asupra acestei probleme complexr, în baza sfaturilor experţilor am luat măsuri pentru a împiedica transmisiunea video în direct de pe contul lui Alain, deoarece regulile noastsre nu permit prezentarea tentativelor de sinucidere”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook.

Noaptea trecută, Alain Cocq, din Dijon, a anunţat pe Facebook că a încetat orice tratament, că nu se va mai hrăni şi nu se va mai hidrata, el dorind astfel că moară în direct, pentru a denunţa actualele legi cu privire la finalizarea vieţii.

“Mi-am terminat ultima masă.... Beau ultima dată pentru sănătatea voastră. Calea de eliberare începe şi, credeţi-mă, sunt fericit. M-am hotărât şi sunt liniştit”.

Citeste si: Bilanț coronavirus România- 5 septembrie. Numărul infectărilor cu virusul apărut în China au explodat!

Facebook a blocat transmisiunea video

Câteva ore mai târziu, el a anunţat: “Facebook îmi blochează postarea de video până la 8 septembrie”.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cocq suferă de o maladie degenerativă de 34 de ani. El i-a scris preşedintelui Emmanuel Macron cerându-i să permită să i se administreze un sedativ care să îl ajute să moară, însă preşedintele i-a răspuns explicându-i că legislaţia franceză nu permite acest lucru.

Citeste si: Copil bătut de părinţii unei fetiţe într-un parc din Timiş din cauza unei mingi

Alain Cocq a făcut un apel pentru schimbarea legislaţiei, astfel încât cei care sunt în situaţii ca a sa să poată beneficia de moarte asistată.

Potrivit presei, Cocq suferă de o malafie care îi afectează grav vasele de sânge şi arterele, provocând ischemie şi cauzând dureri insuportabile.

Francezul are convulsii şi este hrănit printr-o sondă gastrică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si