Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Imaginile suprind un barbat de etnie roman urcat pe masa de prietenii care incearca sa mimeze ritualul sfant al Botezului.

Individul, care pare a avea vreo 30 de ani, este incurajat de cei din jur sa-si intre in rol si sa pozeze in ipostaza unui bebelus care urmeaza sa fie crestinat.

-Da-i suzeta! Da-i suzeta! Gata! Hai sa te imbrac, finule! Hai! Gata!

Scenele au starnit revolta internatutilor, dar si a Bisericii Ortodove Romane.

VASILE BANESCU, purt cuv Biserica Ortodoxa Romana: Indica o scena de un grotesc absolut. Sunt imagini scandaloase, care se consuma, dupa cum reiese din imagini, in spatiul unei biserici. Personajele implicate in aceste imagini sper sa poata fi identificate, intrucat gestul comis se consuma intr-un spatiu sacru al bisericii.

In imagini apare un barbat imbracat in haine preotesti, care pare ca intelege situatia si nu schiteaza niciun gest la adresa celor care iau in deradere ritualurile crestine.

VASILE BANESCU, purt cuv Biserica Ortodoxa Romana: Nu cred ca e vorba de un preot real, care, la un moment dat, pare sa apara in imagini. Niciun preot autentic nu si-ar permite sa mimeze un asemenea act de o sacralitate absoluta precum este Taina Botezului.

Reprezentantii Bisericii Ortodoxe spun ca nu au reusit sa identifice biserica in care s-au consumat aceste scene, dar spera ca politistii sa-i identifice pe indivizii care au luat in batjocura tainele crestine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si