Imagini cumplite la un spital din România: „Zilnic, 40 – 50 de pacienţi aşteaptă un loc pentru internare, în timp ce toate paturile sunt ocupate cu oameni care luptă pentru viaţă”

O situație dramatică a fost întâlnită la Spitalul Județean Arad. În fiecare zi, în jur de 50 de oameni așteaptă un loc pentru internare. Toate paturile sunt ocupate de pacienții care luptă împotriva COVID-19.

Author: Georgiana Balaban luni 25 octombrie 2021 , 18:25

imagini-spital-coronavirus-arad

Imagini dramatice de la Arad.

[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Zeci de români diagnosticaţi cu COVID-19  aşteaptă zilnic un loc la Spitalul Judeţean Arad. Paturile sunt ocupate de pacienţi cu forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare, care necesită suport de oxigen.

Citeste si: Polonia vine în sprijinul României și trimite o echipă medicală în țară

imagini-spital-coronavirus-arad

Imagini cumplite venite de la un Spital Județean.

[Sursa foto: news.ro]

„Zilnic, în medie, 40-50 de pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2 aşteaptă eliberarea unui loc pe secţiile COVID-19 – în timp ce toate paturile de pe secţii sunt ocupate cu pacienţi care luptă pentru viaţă! Majoritatea prezintă forme severe de boală, cu afectare pulmonară mare şi necesită suport de oxigen”, au scris, luni, pe Facebook, reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad. Aceştia anunţă că medicii, asistenţii medicali, infirmierele, brancardierii lucrează la foc continuu pentru a asigura investigaţiile, tratamentul şi îngrijirile medicale necesare fiecărui pacient în parte.

Citeste si: Raed Arafat: „Astea sunt toate măsurile care se iau, nu se vor mai da alte excepţii pentru intrarea în clădiri publice”

imagini-spital-coronavirus-arad

Pacienții în stare gravă așteaptă ore la rând la Arad.

[Sursa foto: news.ro]

Situație critică la spitalele din țară

„Pe masa din triaj sunt zeci de fişe medicale ale pacienţilor care aşteaptă un loc – se ţine în permanenţă legătura cu secţiile pentru a afla cât mai repede câţi pacienţi externează. Este greu de imaginat ce se întâmplă în Unitatea Primire Urgenţe sau pe secţiile COVID-19 unde aproape fiecare pacient este dependent de masca de oxigen. Fiecare luptă pentru viaţă şi speră să ajungă cu bine la familie”, au mai precizat reprezentanţii unităţii medicale.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat anti-COVID

Ei explică faptul că pentru investigaţiile radiologice sau imagistice aceşti pacienţi sunt transportaţi într-un scaun rulant sau pe targă, cu butelia de oxigen lângă ei.

imagini-spital-coronavirus-arad

Situație dramatică la Arad.

[Sursa foto: news.ro]

„Pacienţii sunt evaluaţi şi de către medici infecţionişti, pneumologi şi în funcţie de gravitate de medici de anestezie şi terapie intensivă, apoi aşteaptă eliberarea unui loc în secţii. Aşteptarea se întinde pe câteva ore pentru pacienţii care necesită internare în secţie COVID-19 şi pe câteva zile pentru pacienţii care au nevoie de terapie intensivă. Până la eliberarea unui loc, personalul medical din urgenţe îngrijeşte, rând pe rând, atât pacienţii aflaţi deja sub tratament cât şi pe cei tocmai sosiţi în urgenţe. Colegii noştri din urgenţe sunt mereu pe baricade – rămân peste program pentru a da o mână de ajutor chiar dacă a doua zi se întorc din nou pe ”front”, au mai transmis reprezentanţii spitalului.

Citeste si: Octavian Jurma, primele vești bune despre pandemie, după ce oamenii au început să se vaccineze: „Acest fenomen va accentua viteza de ieșire din valul 4-Delta”

Aceştia au publicat şi o serie de imagini care arată aglomeraţia din spital şi aproape toţi pacienţii conectaţi la surse de oxigen.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si