Îmbrăcăminte contrafăcută, retrasă de la vânzare, în județul Vâlcea. Autoritățile au deschis dosare penale

Mai multe haine, aparent de brand, contrafacute, au fost retrase de la vânzare, în județul Vâlcea, în urma unui control al polițiștilor de la Investigarea Criminalității Economice.

Author: Ana-Maria Costea sâmbătă 29 octombrie 2022 , 17:06

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Au fost retrase de la vânzare peste 140 de articole de îmbrăcăminte din județul Vâlcea. Acestea au fost reținute de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, care suspectează că este vorba despre articole contrafăcute. 

Articolele poartă însemnele unor branduri de lux sau ale unor cunoscute mărci de articole sportive.

În acest sens, au fost deschise două dosare penale.

Citeste si: Au fost finalizate cercetările dintr-un dosar de contrafacere și punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică cu o marcă înregistrată. Cum se imprimau etichetele false

În urma investigațiilor, au fost deschise dosare penale

Polițiștii vâlceni au efectuat controale la două societăți comerciale care au magazine în Râmnicu Vâlcea și în Drăgășani. Poliția a constat că în magazine se aflau la vânzare 144 de articole vestimentare bănuite a fi contrafăcute, purtând însemnele unor mărci renumite.

Citeste si: Descoperirea uimitoare a polițiștilor în tirul unui român care transporta "colete de stofă"

„Bunurile în cauză, cu o valoare estimată la 15.000 de lei, au fost reţinute de poliţiştii în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, a fost aplicată şi o sancţiune contravenţională conform O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu amendă în valoare de 10.000 de lei, fiind confiscată suma de 974 de lei”, informează, sâmbătă, Poliţia judeţeană Vâlcea.

Polițiștii au deschis două doasare penale pentru infracțiunea de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. 

Citeste si: O cultură de canabis ascunsă într-o hală de 1.000 de metri pătrați a fost descoperită în Vrancea. Au fost făcute 5 percheziții domiciliare


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si