Iată cum te poți bucura de o viață mai bună cu ajutorul implanturilor dentare.

Implanturile dentare- soluția potrivită chiar dacă te confrunți cu alte afecțiuni generale

Un implant dentar este cea mai eficientă opțiune de restaurare dentară, însă ce se întâmplă atunci când există și alte afecțiuni generale, care pot influența tratamentul stomatologic? Iată că specialiștii vin cu soluții și în acest caz.

Spre exemplu, atunci când pacienții cu osteoporoză primesc diagnosticul, iar medicul curant trebuie să le prescrie un tratament cu bisfosfonați, este foarte important ca înainte de a lua medicamentele să vină la medicul stomatolog, pentru a-și rezolva toate problemele dentare. În situația în care tratamentul cu bisfosfonați este deja în curs, recomandarea specialiștilor este să se întrerupă administrarea lui timp de 6 luni, cu acordul medicului curant. În acest timp mergi la clinică pentru inserarea implanturilor dentare și te bucuri de beneficiile unei danturi fixe.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cât despre persoanele cu diabet, recomandarea medicilor stomatologi este să facă un set de analize generale, care include și glicemia, și hemoglobina glicozilată, atunci când optează pentru intervenția cu implanturi dentare. În acest fel, există o imagine de ansamblu asupra sănătății generale și se poate alege un plan de tratament potrivit.

Beneficiile atunci când alegi implanturile dentare

Potrivit Healthline, un implant dentar imită foarte bine dinții tăi naturali, iar asta se poate observa chiar și atunci când mesteci, spre deosebire de protezele sau punțile tradiționale.

De asemenea, atunci când vorbești, prin faptul că golurile din cavitatea bucală sunt acoperite de implanturi, fonația se va îmbunătăți considerabil.

De asemenea, un implant dentar prevede un grad ridicat de confort, deoarece poți mânca tot ceea ce îți dorești, capeți mai multă încredere în tine, zâmbești și vorbești fără frică sau durere.

Cum se îngrijesc implanturile dentare?

Multe persoane se întreabă care este rutina de îngrijire atât pe toată perioada tratamentului cu implant dentar, cât și după finalizarea acestuia. Ei bine, igiena după implant dentar este aceeași ca igiena orală a dinților naturali. Adică, un periaj dentar realizat corect, de cel puțin două ori pe zi, utilizarea mijloacelor suplimentare de curățare a danturii, mai exact a aței dentare, a apei de gură și a dușului bucal. Este foarte important să acorzi atenție igienei orale și în timpul tratamentului cu implant dentar, urmând recomandările medicului stomatolog.

Ce poți mânca după intervenția cu implanturi dentare?

Imediat după intervenția chirurgicală, medicii stomatologi îți recomandă alimente moi, semilichide, la temperatura camerei. Printre acestea se enumeră: supele, iaurturile, brânza de vaci moale și legumele rase. De asemenea, pe toată perioada vindecării, mai exact timp de 3-6 luni, este recomandat să eviți alimentele tari, lipicioase. În plus, după ce gingia s-a vindecat, implanturilor dentare li se atașează lucrări protetice ori coroane dentare, pentru a oferi danturii un rol atât funcțional, cât și estetic.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si