In casa frig, afara frig. Romanii au inghetat in case. Pensionarii nu isi permit sa se incalzeasca, asa ca mai pun noaptea o haina pe ei

In luna lui brumarel, Romania a rebegit de frig! Doua grade au fost, azi dimineata, in Capitala, in vreme ce la munte termometrele n-au aratat mai mult de -8. ##VIDEO27666##

joi 06 octombrie 2016 , 19:12

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

In luna lui brumarel, Romania a rebegit de frig! Doua grade au fost, azi dimineata, in Capitala, in vreme ce la munte termometrele n-au aratat mai mult de -8.
Luna in care toamna isi arata bruma ne-a adus, in loc, zapada. Sus, la munte, pe Ceahlau, zapada masoara peste 20 de centimetri, in vreme ce jos, la poale, doar taietorii de lemne ne-amintesc ca vine iarna.
09
"Anii trecuti am rabdat la frig si oasele in mine au inghetat ca n-am dat drumul ca nu am putut sa platesc", spune o pensionara.
Matematica lunii octombrie e simpla, ca traiul pensionarilor. Din pensia de 440 de lei, tanti Ica n-are de gand sa dea un leu pe caldura.
Cu aragazul pornit, isi va tine calorifele bocna... Pentru ca, spune ea, ajutorul de incalzire pe care il da statul e mai mult o bataie de joc.
"Pentru 20 de lei, acuma spuneti dumneavoastra. Merita sa ma duc in Zorilor sa cer o adeverinta, sa ma duc la Primarie sa fac dosarul, sa predau, sa ma duc", marturiseste Ica Hosu, pensionara.
" Cu asta ma imbrac ca ii calduros.
Ziua. Noaptea iau o vesta asa pe mine peste pijamale si aici", spune pensionara.
Atunci cand este foarte frig in casa, tanti Ica isi petrece timpul si la Asociatia Pensionarilor, acolo unde se bucura de caldura in timpul zilei. Chiar si asa, cu atatea neajunsuri, femeia nu se plange.
"Nu stiu cum sa fac. Sa cer ajutor de la primarie? Dar si anul trecut mi-a dat numai 20 de lei...
Eu pentru 20 de lei nu umblu in Zorilor sa ma duc la administrator sda-mi deie o adeverinta, sa ma duc cine stie unde pentru 20 de lei", spune Ica Hosu, pensionara.
Meteorologii spun ca vremea este intr-o usoara incalzire.
Luna in care toamna isi arata bruma ne-a adus, in loc, zapada.
Sus, la munte, pe Ceahlau, zapada masoara peste 20 de centimetri, in vreme ce jos, la poale, doar taietorii de lemne ne-amintesc ca vine iarna.

"Anii trecuti am rabdat la frig si oasele in mine au inghetat ca n-am dat drumul ca nu am putut sa platesc", spune o pensionara.

Matematica lunii octombrie e simpla, ca traiul pensionarilor. Din pensia de 440 de lei, tanti Ica n-are de gand sa dea un leu pe caldura. Cu aragazul pornit, isi va tine calorifele bocna... Pentru ca, spune ea, ajutorul de incalzire pe care il da statul e mai mult o bataie de joc.  


"Pentru 20 de lei, acuma spuneti dumneavoastra. Merita sa ma duc in Zorilor sa cer o adeverinta, sa ma duc la Primarie sa fac dosarul, sa predau, sa ma duc", marturiseste Ica Hosu, pensionara.


" Cu asta ma imbrac ca ii calduros. Ziua. Noaptea iau o vesta asa pe mine peste pijamale si aici", spune pensionara.Atunci cand este foarte frig in casa, tanti Ica isi petrece timpul si la Asociatia Pensionarilor, acolo unde se bucura de caldura in timpul zilei. Chiar si asa, cu atatea neajunsuri, femeia nu se plange. 

"Nu stiu cum sa fac. Sa cer ajutor de la primarie? Dar si anul trecut mi-a dat numai 20 de lei... Eu pentru 20 de lei nu umblu in Zorilor sa ma duc la administrator sda-mi deie o adeverinta, sa ma duc cine stie unde pentru 20 de lei", spune Ica Hosu, pensionara.

Meteorologii spun ca vremea este intr-o usoara incalzire. 

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Decizie surprinzătoare în echipa Faimoșilor! Doi concurenți se află în pericol de... Decizie surprinzătoare în echipa Faimoșilor! Doi concurenți se află în pericol de eliminare în această săptămână. Cum au votat Faimoșii?
spotmedia.ro
Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al... Cercetătorii au rezolvat o problemă veche de 40 de ani și au obținut ”Sfântul Graal” al bateriilor
spotmedia.ro
În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști)... În „locuințele pentru tineri” cu chirii modice din centrul Capitalei stau (foști) angajați ai Primăriei Sectorului 1, cu salarii de peste 5.000 de lei
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Avertisment înfricoșător pentru români! O nouă boală va face ravagii: Ne vor călca iar... Avertisment înfricoșător pentru români! O nouă boală va face ravagii: Ne vor călca iar în picioare
infoactual.ro
Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o Fosta soție a lui Elvis Presley arată ca o mumie! Operațiile estetice au desfigurat-o
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si