"In ce limba trebuie sa vorbim ca sa intelegem?" - Ministrul mediului, iesire nervoasa in fata jurnalistilor

Acesta este momentul in care Gratiela Gavrilescu, ministrul mediului, are o iesire nervoasa . Ridica tonul in fata camerelor, dupa ce un jurnalist indrazneste sa-i spuna ca sistemul de colectare selectiva a deseurilor din Bistrita nu functioneaza. Asta desi Ministrul mediului laudase groapa de gunoi din Tarpiu si spunea ca lucrurile merg aici ca pe roate, comparativ cu muntele de deseuri de la Cluj.

Author: V.P. marți 03 octombrie 2017 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+


"Domnul  presedinte inainte spunea ca a fost un dezastru. Deci am o rugaminte care sa finalizeze astazi, domnule. Daca vorbiti limba romana, in ce limba trebuie sa vorbim ca sa intelegem?"

Dupa ce a fost contrazisa de jurnalisti, Ministrul Mediului a pus punct conferintei de presa.

"Bistrita face parte dintre smidurile care au reusit sa finalizeze lucrarile fata de altii care.... Domnul presedinte inainte spunea ca a fost un dezastru. Deci am o rugaminte care sa finalizeze astazi, domnule. Daca vorbiti limba romana, in ce limba trebuie sa vorbim ca sa intelegem? Fata de ceilalti care nici  macar n-au miscat un ac. Si v-am spus astazi, versus Cluj. Si din momentul acesta va spun la revedere si va multumesc."

Proiectul de la Bistrita, care a costat 36 de milioane de euro din fonduri europene, ar fi fost, intr-adevar, laudabil. Doar ca, in 2013, cand statia pentru depozitarea selectiva a gunoaielor a fost construita, beneficiarii au constatat ca modulele nu au fost facute corect, iar mirosul de la gunoaie a ajuns

sa  ii exaspereze pe locuitorii din zona. Pana la rezolvarea problemei, insa, administratorul gropii de la Tarpiu arata cu degetul si spre simplii cetateni, care  arunca sacii cu deseuri....la comun.  

Razvan Trocan, administrator groapa Tarpiu; Eu nu pot sa va spun decat ce cantitate de deseu reciclabil, adica colectat selectiv imi vine, si va spun ca imi vine foarte putin. adica? Foarte putin.

Romania recicleaza anual doar 5% dintre deseuri, ceea ce ne situeaza pe ultimul loc in Uniunea Europeana. Daca pana in 2020 tara noastra nu va reusi sa se ridice la standardele europene impuse, statul ar putea fi sanctionat cu pana la 200.000 euro.... PE ZI!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si