În ce stare sunt pacienții din România infectați cu noul coronavirus

Autorităţile anunţă, sâmbătă, că pacienţii confirmaţi cu coronavirus şi internaţi la Timişoara şi Craiova nu au simptome şi sunt în stare bună, în timp ce aceia de la Cluj-Napoca şi Iaşi sunt în stare ameliorată faţă de momentul internării şi nu au febră.

M.A., sâmbătă 07 martie 2020 , 11:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În prezent, sunt în carantină 16 persoane, alte 12.927 de persoane fiind în izolare la domiciliu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, până sâmbătă la ora 11.00, pe teritoriul României au fost confirmate nouă cazuri de infectare cu virusul COVID-19 (coronavirus). Trei dintre persoanele depistate infectate au fost declarate vindecate şi externate deja.

În acest moment, cele 6 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timişoara, Cluj-Napoca, Iaşi şi Craiova.

"Pacienţii internaţi la Timişoara şi Craiova nu prezintă simptome şi au o stare generală bună. Pacienţii internaţi la Cluj-Napoca şi Iaşi prezintă stare de sănătate ameliorată faţă de momentul internării, fără febră", arată sursa citată.

Citeste si: Alte 56 de cazuri nou-confirmate de rujeolă au fost raportate în ultima săptămână

Vineri, au fost înregistrate 86 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, cele mai multe fiind efectuate din Timişoara - 14. De asemenea, în cursul zilei au fost efectuate 1.079 de apeluri la linia TELVERDE (0800 800 358) deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Cetăţenii români din străinătate pot solicita informaţii la numărul de telefon +4021.320.20.20.

Citeste si: Numărul deceselor cauzate de gripă este alarmant

Grupul de Comunicare Strategică mai arată că, la nivel naţional, se află în carantină 16 persoane, pentru alte 12.927 de persoane fiind dispusă măsura auto-izolării la domiciliu.

Citeste si: Se pot închide școlile timp de două săptămâni. Este absolut necesară măsura?

Până în 6 martie, au fost raportate 5.544 de cazuri în UE/SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si