VIDEO | În Cluj, încărcarea mașinii electrice este gratuită, dar trebuie să plătești locul de parcare cât timp aceasta se încarcă. Pentru că nu a știut acest lucru, un bărbat a plătit o amendă de 400 de lei

Să-ți încarci gratuit mașina electrică în Cluj-Napoca poate fi costisitor, câtă vreme nu plătești parcarea. Sună ilogic, dar un bărbat aflat în trecere prin oraș a făcut un scandal uriaș când s-a pomenit cu amenda în geam. "E un abuz al autorităților locale", spune șoferul care nu se-aștepta ca încărcarea gratuită a autoturismului să-l coste, de fapt, 400 de lei.

Author: Andreea Albu marți 08 martie 2022 , 16:14

În Cluj, încărcarea mașinii electrice este gratuită, dar trebuie să plătești locul de parcare cât timp aceasta stă încarcă. Vezi cum a fost posibil așa ceva

În Cluj, încărcarea mașinii electrice este gratuită, dar trebuie să plătești locul de parcare cât timp aceasta stă încarcă. Vezi cum a fost posibil așa ceva

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bărbatul cu accent italian spune că și-a pus mașina la încărcat pe o stradă din oraș unde există stații amplasate de primărie, apoi a plecat cu treabă. Când s-a întors, după aproximativ jumătate de oră, a văzut pe parbrizul autoturismului amenda. În mod normal aceasta este între 200 și 400 de lei, dar el a primit 400 de lei pentru că deține o mașină Tesla.

Încărcare gratuită, dar trebuie să plătești ca să parchezi

Sancțiunea l-a luat prin surprindere pe bărbat. Acesta știa că încărcarea mașinii e gratuită, dar nu se aștepta să fie tras la răspundere că n-a plătit parcarea. De asemenea, în zona stațiilor de încărcare nu sunt amplasate semne care să spună că este necesară o plată.

Citeste si: Sancțiuni dure pentru șoferi. Cei care fac drifturi ilegale pe stradă vor rămâne fără permis pentru 30 de zile

Bărbatul spune că acesta este un abuz și acuză autoritățile pentru nedreptate.

Semnul cu plata părcării, amplasat la 10 metri de stația de încărcare

Un semn care indică plata parcării există, dar acesta este amplasat la 10 metri de stația de încărcare. Reprezentanții primăriei spun că achitarea unei taxe de parcare e de bun-simț câtă vreme încărcarea mașinilor electrice e gratuită.

Citeste si: Taximetrişii care staționează în zona Gării de Nord din Bucureşti, amendaţi de poliţie

Conform purtătorului de cuvânt al primăriei Cluj Napoca, bărbatul ar fi avut de plată 4 lei.

Capitala nu se bucură de beneficii pentru încarcarea mașinilor electrice

Posesorii de mașini electrice sunt tot mai mulți în Cluj, așa că administrația locală a decis să reducă din beneficii câtă vreme cererea depășește oferta. În Capitală, în schimb, nici măcar avantajul încărcării gratuite nu există.

Citeste si: Un polițist a fost prins în timp ce lua 700 de lei mită pentru a trece cu vederea o greșeală din trafic

Pe bucureșteni, îi costă aproximativ 1,25 bani pe unitate să-și încarce mașina electrică la una dintre stațiile municipalității. Dacă vor să parcheze gratuit, aceștia o pot face abia după ce înregistrează o cerere pe site-ul Administratiei Strazilor.

În țara noastră sunt aproximativ 500 de stații de încărcare, iar 100 dintre ele sunt în București.

Citeste si: Cât costă să faci ”plinul” unei mașini electrice în diferite locații din București

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si