În Franța au intrat în vigoare noi restricții. Nevaccinații nu mai au voie în restaurante, trenuri sau avioane, nici cu test negativ

Senatul Franţei a aprobat în cursul nopţii de miercuri spre joi înăsprirea restricţiilor pentru persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, inclusiv introducerea paşaportului de vaccinare.

Author: Alexandra Bercea joi 13 ianuarie 2022 , 11:52

În Franța au intrat în vigoare noi restricții. Nevaccinații nu mai au voie în restaurante, trenuri sau avioane, nici cu test negativ

În Franța au intrat în vigoare noi restricții. Nevaccinații nu mai au voie în restaurante, trenuri sau avioane, nici cu test negativ

[Sursa foto: gettyimages]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Senatul a aprobat noile restricţii şi introducerea paşaportului de vaccinare cu 249 de voturi pentru şi 63 împotrivă.

Citeste si: Bilanț coronavirus în România, 12 ianuarie. Au fost raportate peste 8.600 de cazuri noi de coronavirus

Legislaţia a fost aprobată de Adunarea Naţională în cursul acestei luni

Senatorii au dat undă verde prevederilor ce impun ca persoanele nevaccinate să nu mai aibă acces în restaurante, spaţii culturale, trenuri pe distanţe lungi şi curse aeriene. Până acum, nevaccinaţii puteau prezenta un test negativ la coronavirus.

Senatul a decis ca aceste reguli mai stricte să se aplice doar dacă numărul pacienţilor cu COVID-19  în spitalele din Franţa depăşeşte 10.000. În acest moment, sunt internaţi în jur de 24.000 de bolnavi infectaţi cu coronavirus.

Pe viitor, cei care s-au infectat şi s-au vindecat de COVID-19  vor fi eligibili pentru un paşaport de vaccinare, ce permite acces neîngrădit la facilităţi şi evenimente.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Citeste si: 5,4 milioane de oameni au fost uciși de virusul Sars-Cov-2

Paşaportul de vaccinare li se aplică persoanelor de 18 ani şi peste 18 ani

Călătoriile pe distanţe lungi vor fi totuşi permise, pentru motive excepţionale, fără test şi fără dovada de vaccinare. Cei care şi-au făcut programare pentru a se vaccina vor primi acces temporar dacă prezintă un test negativ.

Senatul a respins însă introducerea de sancţiuni mai aspre şi regula care obliga restaurantele să verifice identitatea clienţilor, parlamentarii considerând că astfel de controale sunt doar în responsabilitatea poliţiei.

Numărul de infectări cu coronavirus a crescut accelerat în ultimele săptămâni în Franţa, unde varianta Omicron este acum dominantă.

Miercuri au fost raportate aproape 361.719 de cazuri noi şi 246 de decese în spitale.

Citeste si: Omicron schimbă regulile privind carantina și contactul direct în România


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si