În Italia, un asistent medical a fost arestat deoarece oferea vaccinări false. A fost înregistrat în timp ce vărsa vaccinul la gunoi

Un asistent medical din Italia este suspectat că ar fi oferit vaccinări false pentru cel puțin 45 de pacienți, potrivit poliției italiene. Împreună cu alți patru complici, asistentul ar fi primit 300 de euro pentru fiecare certificat de vaccinare falsificat.

Author: Alexandra Bercea miercuri 12 ianuarie 2022 , 19:40

În Italia, un asistent medical a fost arestat deoarece oferea vaccinări false. A fost înregistrat în timp ce vărsa vaccinul la gunoi

În Italia, un asistent medical a fost arestat deoarece oferea vaccinări false. A fost înregistrat în timp ce vărsa vaccinul la gunoi

[Sursa foto: Google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Într-o filmare publicată de poliția din orașul Ancona, bărbatul poate fi văzut cum se preface că își vaccinează pacienții și varsă conținutul vaccinului din seringă într-un recipient pentru seringi uzate.

Citeste si: Lista școlilor cu rata de vaccinare sub 60%. Vor trece în online de luni

Ce interdicții au italienii care nu s-au vaccinat

Patru dintre presupușii complici asistentului medical surprins de camerele video au fost arestați la domiciliu în cadrul investigației. Poliția din Ancona a acuzat grupul de suspecți că își căutau posibili clienți din rândul protestatarilor anti-vacciniști care erau dispuși să plătească 300 de euro pentru a primi certificate de vaccinare false.

Potrivit noilor reguli, italienii care nu s-au vaccinat nu pot intra în baruri, restaurante și nu pot folosi transportul public.

Numai cei care s-au infectat cu COVID-19 și și-au revenit recent sunt scutiți de nevoia de a se vaccina.

Citeste si: Medicii de familie por testa orice pacient care se încadrează în definiția de caz. Aceștia primesc 50 de lei pentru fiecare testare raportată în Corona Forms

Suspecții ar fi încasat 18.000 de euro pentru cele 50 de certificate de vaccinare falsificate

Investigația poliției a fost declanșată după ce un doctor dintr-un spital din Ancona a început să aibe suspiciuni despre activitatea colegilor săi. Poliția italiană a spus că grupul suspecților ar fi încasat cel puțin 18.000 de euro prin falsificarea a 50 de certificate.

Cei cinci suspecți sunt acuzați de corupție, falsificare de informații și delapidare. Poliția a spus că schema lor a irosit o „resursă publică fundamentală”. Cei 45 de oameni care sunt bănuiți că au plătit pentru a primi certificatele de vaccinare false au fost puși sub investigație.

Luna trecută, un dentist italian a devenit subiect de știre după ce a încercat să primească vaccinul anti-Covid într-un braț fals de silicon. După ce poliția a deschis o anchetă, bărbatul a declarat că a încercat doar să protesteze împotriva mandatului de vaccinare pentru personalul medical emis de guvernul italian.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu anunță o nouă Lege a Educației


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si