In localitatea asta din Botosani, cununiile si botezurile savarsite de preot nu sunt valabile - Cum e posibil acest lucru

O situatie extrem de rar intalnite are loc la Biserica Schit Oraseni din judetul Botosani. Asa ceva nu prea s-a mai pomenit prin lacasele de cult crestin-ortodox din Romania.

Author: C.I.P. marți 09 mai 2017 , 14:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Aici, preotului paroh Ioan Ungureanu i s-a suspendat dreptul de a mai savarsi toate lucrarile sfinte pana la finalizarea unor cercetari ce il privesc, cercetari ce se fac in cadrul Consistoriului Eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor. Aceasta masura a fost lauat de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei prin vocea IPS Teofan si a intrat in vigoare in data de 5 mai.

Preotul a refuzat sa efectueze lucrurile de predare- primire cu preotul inlocuitor si din data de 5 mai si pana acum a oficiat toate liturghiile si slujbele. "Preotul nu si-a asumat oprirea de la slujbire si a slujbit duminica. Oamenii care il sustin au venit si au asistat la aceste slujbe. El ar trebui sa stie daca ia aminte la ceea ce a invatat in scolile teologice pe care le-a parcurs ca slujbele facute de el nu mai sunt valabile. Este deosebit de grav si nu au nicio valoare. O slujba savarsita de un preot oprit de la slujire sau caterist are aceeasi valoare ca slujba pe care ar face-o orice cetatean de pe strada care ar imbraca un vesmant si ar simula o sluba", a declarat preotul Marian Timofte, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iasilor.

Intreaga poveste a preotului o puteti afla de AICI. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si