In spitalul din Slatina, pacientii sunt tratati in functie de suma pe care sunt dispusi sa o plateasca. Cei saraci stau in conditii mizerabile, in schimb cei bogati la lux

Vrei sa ai parte de conditii decente in spitalul de stat? Banul jos si se rezolva! In Slatina, bolnavii saraci sunt discriminati. Doar cei care isi permit sa achite intre 30 si 50 de lei, pe zi, au parte de ceea ce ar trebui sa insemne normalitate. Sarmanii, in schimb, stau si cate 10 in salon, in conditii mizerabile!

Webeditor: C.I.P. Author: Stirile Kanal D marți 21 februarie 2017 , 19:10

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asa arata trei dintre sectiile modernizate de conducerea care-a pornit, practic, o afacere interna, prin taxarea conditiilor de bun simt. Saloanele au cel mult doua paturi, baie, televizor, aer conditionat. 

Imaginile care-ti furnica pielea sunt filmate in acelasi spital de stat.

Iar faptul ca se fac diferente intre bolnavi nu pare sa deranjeze obrazul celor din conducere. 

De ani buni, sistemul de sanatate ne ia cu patru maini din buzunar: prin plata asigurilor medicale, prin impamantenitul "plic", prin cumpararea medicamentelor si, mai nou, prin ultima umilinta: 50 de lei pe zi, pentru conditii! 

"Sunt niste conditii pe care ne dorim sa le regasim in toate saloanele, in momentukl, de fata exista mai putine posiobilitati de a asigura un numar redus de paturi in salon datorita constructioei spitalului", explica Catalin Patru-director medical Spitalul Slatina.

Initiativa e laudabila, dar de ce s-a "grabit" conducerea sa faca mai multe saloane contracost, iar pe cele care arata jalnic sa le lase tot in paragina? 10 mii de lei s-au strans pana acum din inchirierea lor. Reprezentantii promit ca vor incerca sa imbunatateasca si cealalta parte a spitalului. 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si