In timp ce doctorii romani fug din tara, un specialist cardiolog cu experienta in intreaga lume face fix pe dos!

In timp ce medicii iau calea strainatatii, un specialist cu experienta in centrele de excelenta din intreaga lume s-a hotarat sa faca drumul in sens invers. Il cheama Victor Costache

Author: G. S. marți 17 aprilie 2018 , 20:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+
Victor Costache este unul dintre chirugii cardiologi de al carui nume se leaga numeroase operatii facute in premiera mondiala, europeana si nationala. 
Prin mainile lui, au trecut- la propriu- mii de inimii! 
 
Pe la colturi, colegii ii spun "Zeus"- un superlativ al meseriei sale, dupa mai bine de 14 ani de specializare in Franta si Canada, chirurgul s-a intors acasa, printre ai lui,
sa-i faca bine. 
Acomodarea a fost insa grea. 
 
 
Potrivit statisticilor, un roman din doi moare din cauza bolilor cardiovasculare. Cu toate acestea, banii alocati de stat programelor sunt insuficienti, spune doctorul care conduce acum un centru de chirurgie cardiovasculara la Sibiu.
Succesul despre care medicul vorbeste nu este insa lipsit de obstacole: de ani buni, el duce o lupta cu morile de vant din sistemul sanitar romanesc- POATE si ISI DORESTE sa faca transplanturi de inima si plamani, dar statul intarzie sa-i ofere autorizatiile necesare. 
 
Munca specialistului nu se opreste in sala de operatie.
Permanent in cautarea unor solutii salvatoare, Victor Costache este directorul centrului de cercetare in domeniul minim invaziv si a terapiei endovasculare din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. Proiectul la care lucreaza vizeaza excelenta in domeniul medical si este finantat de Uniunea Europeana.

Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si