VIDEO - În timpul slujbelor împotriva secetei din Moldova a început ploaia

A plouat peste regiunea Moldovei - cea uscată de secetă, dar și peste sudul țării, unde a fost în vigoare o avertizare de precipitații abundente. Apa din cer a venit ca un răspuns de la Cel de sus, cred preoții care au ținut slujbe împotriva secetei. Scepticii sunt de părere că tot irigațiile ne-ar fi scutit de-un chin.

Author: Andreea Albu joi 07 iulie 2022 , 18:59

În timpul slujbelor împotriva secetei din Moldova a început ploaia

În timpul slujbelor împotriva secetei din Moldova a început ploaia

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ploaia s-a pornit dintr-o dată în timpul unei slujbe ținută pe un câmp ars de soare din județul Bacău.

Preoții uzi până la piele nu s-au oprit și au continuat să se roage în fața mulțimii încremenite de uimire.

În unele zone a turnat cu găleata

Cerul a continuat să toarne după încheierea procesiunii, fapt ce a întărit convingerea credincioșilor că ploaia e de la Dumnezeu.

Ritualuri de acest fel s-au oficiat în aproape toate localitățile afectate de secetă, în biserici sau lângă ogoarele pârjolite de căldură. Preoții au încercat să adune norii prin rugăciune așa cum o făceau străbunii cu secole-n urmă, iar minunea s-a-ntâmplat! La Lețcani, în Iași, a turnat cu găleata.

"Noi ne rugăm acasă individual, dar e mai bine in grup, Dumnezeu ne ascultă ruga."

Citeste si: O eroină a Maidanului din anul 2014 îi acuză pe ruși de crime de război. Femeia a fost capturată la începutul războiului din Ucraina

"Ne-am unit și primăria, și biserica, am alergat cu mic cu mare, și mai tineri, mai în vârstă, animalele au fost acolo pentru a cere lui Dumnezeu îndurare, iertarea păcatelor pentru că seceta e din cauza păcatelor, iar în consecință am invocat mila lui Dumnezeu, acum ne bucurăm să plouă cât de cât."

Unii sunt de părere că ar fi nevoie mai degrabă de o rețea de irigații 

Mai aplecați spre latura pragmatică a vieții, alții sunt de părere că-n loc de rugăciuni, ne-ar fi prins bine o rețea de irigații, finanțată de stat.

Citeste si: VIDEO- Fermierii, în pragul disperării din cauza secetei. Au ajuns să apeleze la preoți în speranța că ploile vor veni pe câmpurile pârjolite

Altfel, vom fi la mila Domnului și-n anii următori, iar îndurarea Lui n-are mereu precizia unui ceasornic- constatarea vine de pe pe rețelele socializare, unde slujbele pentru ploaie au devenit izvor de glume.

Citeste si: Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabil în nouă județe

"Popii moldoveni care fac slujbe pentru ploaie sunt rugați să dea coordonatele exacte pentru că-i îneacă pe olteni!"

Citeste si: Se țin slujbe pentru ploaie în Moldova

Eficiente sau nu, slujbele pentru ploaie au totuși rolul lor, spun antropologii. Aduc oamenii împreună și cresc solidaritatea socială, în vremuri grele, ca acestea. Cu alte cuvinte, rău n-au cum să facă atât timp cât nu ne bazăm viitorul doar pe pronia cerească.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si