
În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră au oprit la intrarea în România peste 30 de tone de deșeuri
Polițiștii de frontieră din Bihor nu au permis, în ultimele 24 de ore, intrarea în țară a două TIR-uri încărcate cu peste 30 de tone de deşeuri. Acestea constau în tonere și imprimate, pentru care șoferii nu aveau documentele prevăzute de lege pentru transferul acestora.
”În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare, conduse de cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, tonere imprimate, de la diferite societăţi comerciale din Italia şi pentru firme din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată într-un comunicat de presă, de sâmbătă, al Poliţiei de Frontieră.
În cele două vehicule, erau transportate 30.260 de kilograme de deşeuri
Automarfarele erau încărcate cu panouri, tonere şi imprimante. Acestea erau, de fapt, deșeuri, pentru care șoferii nu au prezentat documentația prevăzută de lege.
Mai mult de atât, autoritățile au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate.
Polițiștii din Botoșani au descoperit 80 de tone de îngrășământ depozitat ilegal, lângă o curte
În acest moment, autoritățile din cadrul Serviciului Arme Exploziv și Substanțe Periculoase Botoșani, efectuează cercetări în două dosare penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de neresepectare a obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice numai în ambalaje și în locuri protejate.
Peste 80 de tone de îngrășământ agricol depozitat ilegal
Potrivit cercetărilor, vineri, în comuna Coțușca, s-au depozitat ilegal, într-un spațiu neacoperit, direct pe sol, mai multe îngrășăminte.
Acestea se aflau atât în curtea unei persoane, dar și pe un teren învecinat cu o școală.Este vorba, mai exact, de peste 80 de tone de îngrășământ agricol.
În acest caz, cercetările vor continua pentru a se stabili întreaga situație și pentru a fi luate măsurile legale care se impun.
Persoane suspectate că ar fi încheiat în fals contracte cu un operator de telefonie mobilă
Mai multe persoane din Bacău și Botoșani sunt suspectate că au încheiat în fals 52 de contracte cu un operator de telefonie mobilă, pretinzând că sunt reprezentanții unor societăți comerciale pentru a folosi echipamente de telefonie mobilă.
Citește și: Accident rutier mortal în București. Victima este un motociclist
Angajații operatorului de telefonie mobilă și un consilier juridic ar fi fost implicați în aceste fapte .
Cum s-a petrecut totul
„În fapt, în cursul anului 2022, mai multe persoane, pretinzând că sunt reprezentanţii unor societăţi comerciale, ar fi încheiat în fals, 52 de contracte de prestări servicii la distanţă, în numele unor persoane juridice, cu un operator de telefonie mobilă, în complicitate cu angajaţi ai acestuia şi un consilier juridic, în scopul obţinerii unor dispozitive şi echipamente de telefonie mobilă”
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 50.000 de euro.
Perchezițiile au vizat descoperirea și ridicarea materialelor de probă, precum înscrisuri, echipamente informatice, mijloace de stocare electronice, evidențe extracontabile și bani.
Cercetările sunt continuate pentru tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.
Citește și: Incident tragic în Prahova, după ce doi motocicliști s-au izbit de un tractor. Care este starea victimelor
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.