Inaugurare cu mare fast. Au adus Sageata Albastra in Bistrita, pe un tronson pe care se poate circula doar cu viteza mocanitei

Au adus Sageata Albastra pe un tronson vechi de cale ferata, unde trenul de viteza circula, de fapt, cu viteza melcului . Se intimpla la Bistrita-Nasaud, unde autoritatile au inaugurat cu mare fast 20 de kilometri de cale ferata.

A.L., marți 01 august 2017 , 19:15

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In ropote de aplauze, Ministrul Transportului a mai inaugurat o noua "reusita " CFR:  sa faca Sageata Albastra sa mearga cu viteza maxima a mocanitei... in panta!

Emotionat ca-n prima zi de scoala si deloc grabit, seful de la Transporturi, impreuna cu mai multi edili din judet, au plecat la plimbare. Timp a fost berechet. Un drum de 20 de kilometri l-au parcurs in 50 de minute! Asta da record.

Razvan Cuc, ministrul Transporturilor

" Dragi participanti la acest eveniment, vreau sa va spun  ca ce se intampla astazi este un lucru normal, care trebuia sa se intample de mult timp. Acest tronson de cale ferata a fost inchis inca din 2013 . Deci practic am refacut si am readus normalitatea"

Iar treaba romaneasca nu se incheie aici. Lasand la o parte faptul ca garnitura a venit la pachet cu geamurile crapate, trebuie alimentata tocmai la Cluj-Napoca. Asadar ceea ce trebuia sa fie doar un traseu intre cateva  comune si orasul Sangeorz-Bai, s-a transformat intr-o calatorie in toata regula.

Acest tronson de cale ferata din Bistrita-Nasaud e vechi de peste 100 de ani. Ultima oara a fost folosit de un operator privat, care insa a renuntat pentru ca ruta nu era deloc rentabila. Dupa 4 ani de pauza, traseul Ilva Mica - Rodna veche a fost redeschis. Vestea cu adevarat buna este ca biletul pentru aceasta calatorie lunga cat o zi de post costa 4,4 lei , iar studentii care vor sa ajunga la Cluj nu vor plati niciun ban.

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si