Inaugurare cu maturi, mopuri, dar si medalii la metrou. Statiile Laminorului si Straulesti au fost date in folosinta

Dupa ani de asteptare si nenumarate intarzieri, mai-marii transportului din subteran au deschis, in sfarsit, statiile Laminorului si Straulesti. Asta e singura veste buna, primele trenuri de pe magistrala Drumul Taberei, nu vor porni asa cum promitea ministrul Transporturilor anul trecut.

Webeditor: V.P. vineri 31 martie 2017 , 19:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"Nu e nicio pacaleala de 1 Aprilie, dar daca s-ar mai fi intarziat o singura zi am fi avut exact 2 ani de intarziere de cand statia Straulesti ar fi trebuit sa fie deschisa. Dar, chiar si asa, pe stil romaneste, totul se face pe ultima suta de metri.

Macar cand vin oficialii sa fie totul gata."

Gura pacatosului adevar graieste, mai sunt numai cateva clipe pana la marele eveniment si treaba nu-i nici acum gata. Macar curat sa fie, daca tot s-a intarziat atat.

 "Nu e gata, deocamdata, se asteapta sa vina, dar cand or veni nu stiu. Trebuie sa taie panglica aia, dupa-masa am inteles. E deschis la peron?"

De nerabdare ard nu doar oficialii, ci si angajatii, care au ajuns cu vreo 3 ore mai devreme la munca.

"Lucrez aici. Ati asteptat un pic statia asta. Cam, cam destul. Dar e binevenita, oricum. Un pic cam mult. Fata de RATB, care e…"

MEDALII IN LOC DE PANGLICA

 "Imediat. Invers, invers, uitati-va la semn."

Cu chiu cu vai, invitatii incep rand pe rand sa-si faca loc printre turnichetii moderni. Nu e singura surpriza. In loc de panglica taiata au primit medalii, care sa le aminteasca de aceasta zi.

Problemele incep cand apare delegatia oficiala, in frunte chiar cu ministrul transporturilor. Numai cameraman sa nu fii in asemenea momente.

"Si-o sa fie scara, baieti… Bai, usor, usor! Scara rulanta cu peronul pe partea dreapta. Atentie la scari, ramaneti putin pe loc."

 UITE METROUL, NU E METROUL

Pe repede-nainte, oficialii viziteaza statiile. Fac si-o plimbare cu trenul. Cam batran si plin de grafitti, dar, pana la urma, tot cu astfel de garnituri vor circula si calatorii.

"Circa 600 de metri si se parcurg in maxim 2 minute."

La final vine si momentul mult asteptat: laudele si incurajarile.

Marin Aldea, director Metrorex:  "Ne-am incadrat in termenul anuntat! Adica decembrie 2016, nu? Adica ultimul termen anuntat."

Acum ce mai conteaza 3 luni de intarziere? Parca am mai auzit astfel de discursuri…

DECEMBRIE 2016
Sorin Buse, fost ministru al Transporturilor: "Va confirm data de finalizare pe care am agreat-o, semestrul doi al anului viitor (2017 -n.r.). Deci pe undeva in noiembrie, probabil, anul viitor."

ASTAZI
Razvan Cuc, ministrul Transporturilor: "Termenul realist, care domnul director il stie foarte bine si stie cum lucram, este semestrul I, finalul semestrului I 2018."

Una peste alta, noile statii s-ar putea dovedi extrem de utile pentru cei care locuiesc in apropierea Capitalei. Incepand de anul viitor va exista si o parcare langa statia Straulesti, astfel ca navetistii vor putea lasa masinile acolo si circula cu metroul pana in centru.
 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si